150.000 ton forurenet jord skal måske tilbage til Nordic Waste

Via TV 2 Østjylland6. marts kl. 11:104
Nordic Waste
Illustration: Frederik Marcher Hansen / Ingeniøren.

Randers Kommune arbejder som mulighed at køre 150.000 ton forurenet jord fra jordskreddet på Nordic Waste tilbage på grunden, hvor det kom fra. Det skriver TV 2 Østjylland, efter Randers Kommune har præsenteret en række forskellige muligheder for, hvad man skal stille op med bl.a. 60.000 ton med for meget barium i. Det ligger lige nu på et midlertidigt depot på den militære del af Tirstrup Flyveplads i Syddjurs Kommune. »Det kan være til Norge, til Randers Havn eller måske tilbage på Nordic Wastes grund. Men det forudsætter, at man kan få miljøgodkendelse til det,« siger Jesper Kaas Schmidt, der er kommunaldirektør. Herudover er Randers Kommune i gang med at regne på, hvad det vil koste at læsse 90.000 ton jord, som har oversvømmet Gammel Århusvej, tilbage på Nordic Wastes grund.

4 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
4
11. marts kl. 22:04
Mega høj pris for ubrugeligt tilsyn

Randers kommune kommer de næste 25+ år til at betale millionregninger hvert eneste år, for et totalt svigtende tilsyn med en suspekt virksomhed uden moral og faglig ekspertise.

Randers kommune kunne have sendt en rengøringsassistent til at svinge et gummistempel ved de mange nyttesløse "tilsyn". For den faglige ekspertise har også været fraværende hos Randers kommunens tilsyn. Tillid skal være forbudt, når det drejer sig om kontrol med farlige kemikalier.

3
7. marts kl. 22:06
Re: Hvilke bariumsalte?

Der kom nu et glimrende svar tidligere : https://ing.dk/artikel/barium-i-farlige-maengder-5000-ton-jord-har-allerede-hobet-sig-op-i-randers#comment-2561648 

Det blev altså ikke sagt hvilke bariumsalte det var, bare den sædvanlige alarm om barium, samt formodninger om hvad.

Kom nu for f... med nogle tal og værdier. Der er jo ingen der taler om klor fordi man har fundet natriumklorid.

1
6. marts kl. 12:58
Hvilke bariumsalte?

Er det ikke på tide at fortælle hvilke salte af barium det er man finder?

Barium findes aldrig i ren form da det er et alkalimetal, som altid forbinder sig med noget andet. Som sulfat er det meget uskadeligt, da bariumsulfat er tungtopløseligt. Er det som andre salte kunne man omdanne dem til sulfat og dermed løse problemet.