Ny undersøgelse peger på hjemmearbejdet som mere effektivt
Christine Ipsen, lektor i DTU forskergruppen Implementation & Performance Management.

Foto : DTU

Ny undersøgelse peger på hjemmearbejdet som mere effektivt

De første resultater fra en igangværende undersøgelse på DTU peger på, at de nye hjemmearbejdsformer gør folk mere effektive i forhold til at møde på arbejde. For mere end halvdelen er omstillingen til en anden måde at arbejde på gået relativt smertefrit.

DTU-forskergruppen Implementation & Performance Management gik 22. marts i gang med at måle, hvordan coronakrisens indvirkning påvirker vores arbejdsformer både i Danmark og udlandet. 

Langt størstedelen af alle i arbejdsstyrken arbejder og studerer pt. hjemmefra, hvis de har mulighed for det, og forskergruppen med professor John Paulin Hansen og lektor Christine Ipsen i spidsen er interesserede i, hvordan arbejdet hjemmefra bliver vurderet i forhold til arbejdet fysisk på arbejdspladsen. 

Prøv Tech Management gratis i 14 dage her og bliv klogere på strategi og ledelse

På baggrund af den første store del af besparelserne, kan forskerholdet konkludere, at 55 procent af deltagerne i undersøgelsen får lavet det samme eller mere derhjemme i forhold til at være fysisk på en arbejdsplads. 

Det skal dog ses i lyset af, at størstedelen samtidig angiver, at de arbejder eller studerer i færre timer. Dermed kan man konkludere, at deltagerne er blevet mere effektive og produktive ud fra eget udsagn. 

John Paulin Hansen, professor DTU

John Paulin Hansen, professor DTU

Illustration: DTU

I alt har 914 pr. 31. marts medvirket i undersøgelsen, hvoraf 810 er folk, der arbejder i Danmark.

Du kan selv deltage i undersøgelsen her

Selvom man ikke sidder i samme kontor eller i samme bygning som sine kolleger, vurderer 55 procent af deltagerne i undersøgelsen, at de fortsat kan bevare en god relation til deres kolleger og medstuderende. 

John Paulin Hansen, professor DTU

Forskerne bag undersøgelsen understreger, at de endnu mangler den fulde analyse af tallene, og at tallene kan svinge på baggrund af, om der f.eks. er børn i hjemmet, respondenterne skal tage sig af. 

Læs mere om coronakrisen her i Tech Managements tema

De foreløbige analyseresultater peger dog på, at de investeringer, som danske virksomheder og arbejdspladser generelt har gjort i digitale værktøjer er kommet Danmark til gavn, nu hvor situationen og påbuddet om at holde afstand, kræver det. 

"Da de teknologier som vi i forvejen er bekendt med og understøtter arbejdet, har vi kunne omstille til den nye situation uden de store problemer. Implementeringen er gået relativt smertefrit for mere end halvdelen af deltagerne, men der er dog omkring 40 procent, hvor det ​​​​​har være mere krævende at flytte arbejdspladsen hjem," siger Christine Ipsen. 

Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement her

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement her.

Seneste nyheder