USA tæt på at være klar med fjernstyrede insekt-robotter

8. oktober 2007 kl. 13:582
Det amerikanske forsvar udvikler cyborg-insekter, der kan styres, så de kan sendes ind som spioner eller som lejemordere med et giftigt stik. I første omgang er møl og hornbiller forsøgsdyr.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det amerikanske forsvar er ved at udvikle teknologier, som kan fjernstyre insekter, så de kan bruges i militæraktioner.

Forskerne har allerede med succes placerer mikro-mekaniske systemer inde i insekter allerede på puppestadiet, så den indsatte chip er vokset sammen med insektet, og dyret har kunnet fungere normalt.

Der skal nu tilføjes en radiomodtager, GPS, styremekanismer og sensorer. Målet er at kunne styre insekterne enten ved hjælp af GPS eller optiske fjernstyringssignaler og kontrollere dem med blandt andet direkte elektrisk styring af musklerne eller elektriske simulationer af neuroner.

Amerikanerne ønsker at fremavle cyborg-insekter, der kan bære eksempelvis gassensorer og mikrofoner og indsamle informationer fra en bestemt destination.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Længere ude i fremtiden skal cyborg-insekterne videreudvikles til at eksempelvis at kunne stikke bestemte mål og sprøjte gift ind.

Den ultimative plan er at hacke ind i insekternes naturlige sanser, så den, der styrer insektet, for eksempel kan se ud af insektet egne øje i stedet for via et påsat kamera.

Styring klar i januar

Tre store amerikanske forskningsinstanser deltager i projektet. University of Michigan fokuserer på hornbiller, mens Massachusetts Institute of Technology (MIT) og Boyce Thompson Institute arbejder med store møl.

Første mål er, at forskerne i januar 2008 skal demonstrere, at forskerne kan kontrollere insekternes flyvning. Det endelige mål er at kunne styre et cyborg-insekt, der er nogle hundrede meter væk, ind på et mål med en nøjagtighed inden for fem meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis dette lykkes, vil Darpa, det amerikanske forsvars forskningsenhed, højst sandsynligt begynde at avle insekterne.

Det vil gøre det muligt at sende sværme af insekter udstyret med videokameraer, mikrofoner eller kemiske sensorer ind på fjenders territorium på missioner, som er umulige eller for farlige for soldater.

Men først skal de chips, som styrer insekterne, gøres tilstrækkeligt lette og udvikles til at hente energi fra insekternes bevægelser til at drive den trådløse modtager og sensorer. Derudover skal det undersøges, hvor det fysisk er bedst at placere chippen i dyrene, hvilket ifølge Darpa er den største udfordring.

Dokumentation

Darpas oplysninger om forskningsprogrammet

2 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
2
10. oktober 2007 kl. 19:16
Re: Billeder

HI-MEMS på google gav som eksempel følgende:

https://www.darpa.mil/mto/solicitations/baa06-22/pdf/lal_proposerday.pdf

https://www.primidi.com/2007/06/22.html

https://www.bookofjoe.com/2007/10/httpwwwwashingt.html

https://lims.mae.cornell.edu/projects/himems.html

https://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/gallery/2007/10/08/GA2007100801345.html

Du kan sikkert finde langt flere.

1
9. oktober 2007 kl. 22:52
Billeder

Hej Nogen der har et billede eller en film om emnet ? Jeg har svært ved at overbevise mig selv om at dette overhoved kan lad sig gøre eller er noget på tegnebrættet. Sådan noget som : "se ud af insektet egne øje" gøre det ikke lettere at tro på. Jeg ved at det er noget som er "Den ultimative plan", men det er så langt fra virkeligheden og så tæt på fiktion.