Rusland går benhårdt efter Ukraines el og gas: »Gør det træls at være ukrainer«

Plus11. april kl. 17:125
Kharkiv
Sort røg stiger op over byen Kharkiv, efter at russiske missiler og droner rammer flere mål. Illustration: Sergey Kozlov/EPA/Ritzau Scanpix.
»Man gør det træls at være ukrainer i håb om, at befolkningen lægger pres på regeringen for at lave en fredsaftale på russiske præmisser,« siger Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarakademiet efter talrige angreb.
Artiklen er ældre end 30 dage

82 russiske missiler og kamikazedroner angreb natten til torsdag kraftværker, transformerstationer og anden kritisk infrastruktur i Kiev og fire andre regioner i Ukraine. 24 missiler og én drone trængte igennem Ukraines luftforsvar for at udløse eksplosioner og brande.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Få en forlænget erhvervsprøve
Med et erhvervsabonnement kan du få en forlænget prøveperiode.
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
5 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
4
12. april kl. 09:24
Re: Hjælp?

Danmark har erfaringer med 'små' decentale værker (biogas, sol, vind ect), der måske kan bidrage med at give en sikker, robust og fremtidssikret energiforsyning i Ukraine. Jeg tænker det må være mere robust mod angreb at have mange små værker fremfor få store.

Ja, mange små værker fordelt over det hele. Et fintmasket elnet med mange redundante forbindelser og en god beskyttelse af det. Mange udlandsforbindelser. Masser af fleksibel backup også gerne mobil backup...

3
12. april kl. 09:14
Re: Hjælp?

Vi kunne bidrage til at få russerne smidt ud på røv og albuer. Der er brug for Bøllebank 2 så de kan lade andre være i fred.

2
11. april kl. 22:43
Re: Hjælp?

Hvordan hjælper vi Ukraine bedst med at genopbygge elforsyningen, (altså udover den rent militære hjælp med luftforsvar ect)?

Det er nok ganske svært, så længe elforsyningen kan smadres hurtigere, end den kan repareres/ombygges. Så en våbenhvile, hvor man under "mediering" fra Sydafrika, Kina, Tyskland eller lignende, kunne diskutere en fremtid - af en slags. For lige nu har ingen rigtigt nogen fremtid. Begge parter bor i et glashus. Muligvis det samme glashus. 

1
11. april kl. 17:57
Hjælp?

Hvordan hjælper vi Ukraine bedst med at genopbygge elforsyningen, (altså udover den rent militære hjælp med luftforsvar ect)? Her tænker jeg både på den korte og den lidt længere bane. 

Danmark har erfaringer med 'små' decentale værker (biogas, sol, vind ect), der måske kan bidrage med at give en sikker, robust og fremtidssikret energiforsyning i Ukraine. Jeg tænker det må være mere robust mod angreb at have mange små værker fremfor få store.