PET afviser påstand om racisme i infokampagne om spionage

Plus14. februar kl. 15:533
Karen Lund Petersen PET
PET’s chef for innovations- og videnssikkerhed, Karen Lund Petersen svarer på kritik af informationskampagne om spionage-risikoen på de danske universiteter. Illustration: PET.
Kampagnen handler ikke om den enkelte forskers etnicitet, men om truslen fra fremmede efterretningstjenester, påpeger PET-chef Karen Lund Petersen.
Artiklen er ældre end 30 dage

182 forskere fra Niels Bohr-Institutet beskyldte for nylig i et debatindlæg her på sitet PET for at være racistisk i en informationskampagne om spionage rettet mod universiteterne. De mente, at kampagnen sætter ikke-hvide indvandrere i centrum og udpeger dem som mennesker, man ikke bør have som kolleger og endda som venner.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Få en forlænget erhvervsprøve
Med et erhvervsabonnement kan du få en forlænget prøveperiode.
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
3
15. februar kl. 16:48
Re: Vigtigt at få frem... - spørgeteknik..

Det kunne være relevant hvad de 181-182 reelt har skrevet under på. Nu står deres navne frem, men hvad har de reelt givet hensigt til?

Man spurgte også danskerne om hvordan man havde det med atomkraft, og fordi ingen åbenbart havde lært om spørgetekniker, kan denne 'undersøgelse' bruges i alle hensigter til noget de med sikkerhed ikke mente, fordi spørgsmålet var for overfladisk, uden at spørge dybere ind.

Ville være dejligt hvis vi kunne undgå endnu en gentagelse, af denne form for elendig spørgeteknik.

Man har vel ikke stået med en blok, og indhentet underskrifter, om 'synes du denne stander går over stregen?' ? 

2
15. februar kl. 16:36
Re: Vigtigt at få frem...

Det er lige netop denne pointe der er vigtig, problemet med den nuværende formulering er jo netop kun at der sættes fokus på iranere og det er ikke formålet.

Hvis man opfatter en kampagne så snævert på baggrund af en enkelt poster er man vist det vi i Jylland kalder "vil-dum". Mon ikke bare det handler om at "visse elementer" har det svært med autoriteter og måske især dem med militær tilsnit, prøv eventuelt selv at google navnet "Thibault CAPELLE", der står som forfatter af skriftet. Hvis man gør sig den ulejlighed at følge linket på posteren er der lidt mere information, men at gøre sig den ulejlighed kræver jo at man har andre hensigter end at blive fornærmet.

Så er det også en overdrivelse at skrive "182 forskere", der er vist både studerende og personale på listen. Men i en tid hvor enhver der har ejet et par gummistøvler er klimaforsker er det vel bare et eksempel på moderne sprogbrug? Overdrivelse fremmer forståelsen? At råbe højt fremmer samtalen?

1
15. februar kl. 10:05
Vigtigt at få frem...

Kampagnen handler ikke om den enkelte forskers etnicitet, men om truslen fra fremmede efterretningstjenester, påpeger PET-chef Karen Lund Petersen.

Det er lige netop denne pointe der er vigtig, problemet med den nuværende formulering er jo netop kun at der sættes fokus på iranere og det er ikke formålet...

De forskere som skal sikre at fortrolig viden ikke sendes til fremmede efterretningstjenester skal netop ikke have fokus på iranere, kinesere eller russere... Det kan også være svenskere eller etniske danskere der arbejdere for fremmede efterretningstjenester og den vinkel går tabt i den valgte formulering...