Joint Strike Fighter atter på vingerne

16. december 2007 kl. 12:00
Trods syv måneders flyveforbud afviser Lockheed Martin rygter om alvorlige problemer i Joint Strike Fighters elektriske system, så flyet er igen i luften.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fredag i sidste uge lettede F-35 Joint Strike Fighter igen fra Fort Worth i Texas. Dermed er verdenshistoriens dyreste forsvarsprojekt tilbage i luften efter mere end et halvt års stop for testflyvninger og efterfølgende rygter om massive budgetoverskridelser og ændringer af designspecifikationer.

»Vi havde et problem af et bestemt komponent, men det har vi rettet,« siger Tom Burbage, vicedirektør for JSF Program Integration.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problemet opstod under en undvigemanøvre på flyets 19. testflyvning den 3. maj i stor højde og maksimal fart.

Ifølge Tom Burbage opstod der en gnist, som medførte en kortslutning i en printplade. Printpladen kontrollerer flyets højre horisontale haleror, der blev fastlåst i positionen. De flyveelektriske systemer korrigerede, og piloten kunne efterfølgende kontrollere og lande flyet sikkert, fortæller Burbage.

»I den efterfølgende undersøgelse fandt vi ud af, at den aktuelle printplade ikke var fremstillet og anvendt i den eksakte specifikation. Det gav altså et mindre problem, men vi redesignede printpladerne og fejlen vil være rettet i de næste fly, der forlader produktionslinjen,« siger han.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning