IO Group: »Vi har kastet os frådende ind i brugen af kunstig intelligens«

Jakob Antonsen, ceo, IO Group, kunstig intelligens
Illustration: IO Group.
Softwarefirmaet IO Group havde mange af forudsætningerne for at koble kunstig intelligens på sine softwareløsninger – de manglede ’bare’ kendskab til teknologien. Det fik de i løbet af et seks måneders forløb, og forventer at være klar med en AI-løsning inden jul, lyder det fra CEO Jakob Antonsen.
4. oktober 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Da Jakob Antonsen, CEO i softwarefirmaet IO Group, for to år siden gik i gang med at udvikle en strategi for virksomheden, der udvikler softwareløsninger til forsikringsbranchen, analyserede han med særlig interesse brugen af kunstig intelligens (AI).

»Vores bud er, at 80 procent af arbejdsgangene i forsikring kan understøttes af et element af AI i større eller mindre grad. Det gør branchen optimal til at blive disruptet med AI,« siger han.

IO Group har udviklet et automatisk arkiveringsværktøj til håndtering af emails, IO Archiver, og spørgsmålet var, om det ville give kunderne mere værdi, hvis der også blev koblet AI på systemet.

»Jeg begyndte at studere, hvad man kunne gøre og at se på, om AI bare er hype eller reelt nok, for som konsulenter overlever vi ikke, hvis vi sælger varm luft eller bruger værktøjer, der ikke er modne til markedet. For os handler alt det, vi gør, om return of investment for kunderne,« forklarer Jakob Antonsen.

Analysearbejdet afdækkede, at AI var værd at satse på, og at den store datamængde, der er til rådighed i branchen, ville lette arbejdet med at udvikle en brugbar algoritme.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger