Forsvar af Israel kostede 9 mia. kr.: Nye våben nedskød ballistiske missiler

Plus15. april kl. 12:5012
arrow 3
Israelske Arrow 3-missiler indgik i forsvaret mod ballistiske missiler, og der er meldinger om nedskydninger uden for atmosfæren. Illustration: Israeli Defense Forces.
Over 100 ballistiske missiler indgik i angrebet på Israel lørdag, hvor de blev skudt ned med nye våbentyper som SM-3 og Arrow 3.

Med nye luftforsvarssystemer, der blandt andet nedskyder ballistiske missiler uden for atmosfæren, forsvarede Israel sig  natten til søndag mod et iransk missil- og droneangreb.

Det lykkedes Israel at nedskyde størstedelen af de omkring 350 ballistiske missiler og ubemandede droner. Men forsvaret havde store økonomiske omkostninger:

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du få en forlænget prøveperiode med et erhvervsabonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
12 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
13
17. april kl. 09:48
Re: Skal vi lige rette den

Jeg undrer blot på hvem der havde og stadig har en så stærk interesse i at holde liv i en lille regional konflikt og profilere den så højt at den rider verdenssamfundet som en mare, hvad kan motivet være? 

Politik og magt... Der er mange der har den interesse... 

Russerne (som formentlig var bagmænd til den seneste opblomstring) kæmper for retten til at den stærkeste bestemmer, godt støttet af Trump og højrefløjen i Europa, samt diktatorer fra hele verden, inkl. Kina... De vil godt gøre op med de seneste 50 års verdenspolitik der favoriserer mindre stater og befolkninger med regler og love...

De muslimske lande i regionen har ingen interesse i at de fordrevende kommer til deres lande. De ser konflikten med Israel som en god måde at holde fast i deres undertykkelse af deres egen befolkning og derfor har Iran også været så meget med i årsagen til at konflikten igen blusser op...

USA og den vestlige verden har set det som en kampplads hvor vi kan vise vores gode hensigter og samtidig støtte undertrykkelser af befolkninger...

Og ikke mindst de mest nationalistiske Israeler på den yderste højrefløj har brugt volden og krigen til at fastholde deres magt...

FN er nok dem der er mest ofre i denne konflikt, da man i 1947 forsøgte at dele Palistina i to stater, valgte jøderne at udråbe deres egen stat, som USA godkendte og siden har man forsøgt at få gennemført 2-statløsningen... Den har stort set alle kæmpet imod lige siden og flere krige har kun gjort problemerne større...

Men det helt grundlæggende er nok om vi virkelig ønsker den verdensorden hvor den stærkeste militære magt i et område har lov til at rydde området for lokalbefolkningen og give jord, ejendomme, værdier, kvinder og børn til ens egne støtter? Vi ser det i Ukraine, vi ser det med de ulovlige bosættelser og volden på Vestbreden, vi ser det i folkedrabet i Gasa...

12
16. april kl. 22:49
Re: Skal vi lige rette den

i dette tilfælde har Den Vestlige Verden taget parti fra starten ved oprettelsen af staten Israel som en kollektiv bodsgang for ikke at have magtet at forhindre nazisternes overgreb på jøderne, og dermed skabte man så den uløselige konflikt, vi er vidne til de grumme følger af nu igennem mange år.

Mange steder er folkeslag blevet fordrevet, og har måttet affinde sig med nye vilkår, men ville man overleve måtte man assimilere sig i de nye omgivelser sådan som også et stort antal arabere i Israel har gjort.

Så ansvaret for at skabe en uløselig konflikt har FN-systemet, for hvordan kan det gå til at en nomadebefolkning på godt en halv million endte med at blive placeret permanent i flygtningelejre hvor de blev vænnet af med at være selvforsørgende og i mellemtiden er tidoblet i antal, men stadig lever af nødhjælp og holder liv i hadet til Israel i stedet for at klare sig selv?

Det hører vel med at hvis Trump havde fået lov at fortsætte sine fredsbestræbelser indtil der var fred mellem Israel og størstedelen af den arabiske verden, så ville det til sidst også have presset FN til at opgive at holde liv i dette flygtningeproblem gennem generationer og i stedet starte på at få ud i de omgivende samfund!

Jeg undrer blot på hvem der havde og stadig har en så stærk interesse i at holde liv i en lille regional konflikt og profilere den så højt at den rider verdenssamfundet som en mare, hvad kan motivet være? 

11
16. april kl. 13:01
Re: Skal vi lige rette den

Nu afhænger det sete jo af øjnene, der ser - i dette tilfælde har Den Vestlige Verden taget parti fra starten ved oprettelsen af staten Israel som en kollektiv bodsgang for ikke at have magtet at forhindre nazisternes overgreb på jøderne, og dermed skabte man så den uløselige konflikt, vi er vidne til de grumme følger af nu igennem mange år.

Jeg ser det ikke som en kollektiv bodsgang, mere fordi jøderne generelt var uønsket i Europa...

10
16. april kl. 12:54
Re: Skal vi lige rette den

Nu afhænger det sete jo af øjnene, der ser - i dette tilfælde har Den Vestlige Verden taget parti fra starten ved oprettelsen af staten Israel som en kollektiv bodsgang for ikke at have magtet at forhindre nazisternes overgreb på jøderne, og dermed skabte man så den uløselige konflikt, vi er vidne til de grumme følger af nu igennem mange år.

9
16. april kl. 08:47
Re: Hvor galt kunne det være gået

Iran havde været så venlig at advisere om angrebet på forhånd. 

Ja, og det er jo også kun papraketter de skyder med, det sagde Margrete Auken engang og hun må jo vide det!

I guder !!!!!!!!!!!!

7
15. april kl. 21:30
Hvor galt kunne det være gået

hvis ikke Israel havde haft sit raket/drone forsvar? Og hvis ikke Jordan, England og USA havde deltaget i nedkæmpelsen af det iranske angreb.

5
15. april kl. 16:40
Re: Men er de 9 mia hele prisen

Det har også kostet noget i Teheran, selv om de vel også fik en slags reklame ud af det (We could if we would ...). 

4
15. april kl. 15:43
Men er de 9 mia hele prisen

Det er vel kun det materiel, der er trukket fra de Israelske enheder. Mens materielforbruget hos de andre stater (Jordan, USA, etc.) ikke er med.

3
15. april kl. 15:07
Det er vildt imponerende at

Det er vildt imponerende at det er muligt at nedskyde disse missiler. Jeg er dybt imponeret over teknologien.

 

Det er bare så sørgeligt at menneskeheden ikke er kommet videre i 2024 end at smide ting i hovedet på hinanden. 

2
15. april kl. 14:45
Proof in combat

Hvor meget kommer ikke ind i reklameværdi til producenterne og dermed indirekte til den Israelske stat.

1
15. april kl. 14:33
Arleigh Burke

USS Carney er af skibsklassen Arleigh Burke, og er nummer 14 i serien.