Coronatrætheden melder sig på ingeniørlederens hjemmearbejdsplads

Marianne Bigum, seniorkonsulent, Rambøll og hendes mand Jacob arbejder hjemmefra pgra corona
Illustration: Privatfoto.
Trivsel og effektivitet har taget et ordentligt dyk nedad blandt IDA-medlemmerne, viser en ny undersøgelse. Modsatrettede krav er problematiske og stressende: »Man begynder at være slidt,« lyder det fra teamleder Marianne Bigum, der seniorkonsulent og småbørnsforælder.
28. januar 2021 kl. 14:57
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Siden coronanedlukningen i marts sidste år har civilingeniør og teamleder Marianne Bigum passet sit job fra hjemmearbejdspladsen. Men det bliver stadig mere vanskeligt at klare en hverdag med coronarestriktioner, arbejde og hjemmeskoling, når man er en familie med en dreng på seks og tvillinger på to år.

»Jeg er stadig glad for at arbejde hjemme, men trivslen er anderledes. Når børnene er hjemme, kan du ikke arbejde, fordi akademisk arbejde kræver, at du kan koncentrere dig og fordybe dig i dine egne tanker.«

Oplevelsen er hun ikke ene om, viser en undersøgelse blandt 1.553 af IDAs medlemmer (ingeniører og ledere), som netop er offentliggjort. Samme undersøgelse blev foretaget tilbage i august 2020, og udviklingen siden da er markant.

Mens 61 procent af de adspurgte i august 2020 angav, at de »alt i alt ville vurdere tiden med hjemmearbejde som positiv,« er tallet nede på 44 procent i dag. Og mens 50 procent dengang mente, at de var mere effektive hjemme end på arbejdspladsen, er det tal i dag faldet til 35 procent.

Behovet for at samarbejde og holde møder virtuelt volder ikke de store problemer for Marianne Bigum, der er seniorkonsulent hos Rambøll og teamleder for et hold tekniske specialister i Asien.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger