BKI vil sætte en algoritme til at bedømme kaffesmagen

Plus27. oktober 2021 kl. 14:16
Ib Hauberg, fabrikschef, BKI
De seneste 10-12 år er der blevet investeret små 300 millioner kroner i automatisering af fabrikken. Nu tager BKI næste trin på digitaliseringsstigen ved at implementere kunstig intelligens, fortæller fabrikschef Ib Hauberg. Illustration: BKI.
Kaffeproducent er netop gået i gang med at implementere kunstig intelligens i produktionen. I dag afhænger smag og kvalitet af subjektive vurderinger fra menneskemund, men fremover skal simuleringer afgøre, hvordan en blanding af forskellige kaffesorter vil smage. Det kan give store økonomiske gevinster, fordi man forhindrer spild ved at skabe samme smagsprofiler med flere forskellige opskrifter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hver dag smager indkøbschef i BKI Foods Casper Rasmussen og en lille håndfuld kolleger på mellem 200 og 300 kopper kaffe. Det lyder måske lidt voldsomt, men det bliver altså kun til en teskefuld pr. kop, som bliver spyttet ud igen. Produktet vurderes på fire parametre: syre, fylde, aroma og eftersmag, så de efterfølgende kan give deres karakter, og gå videre til den næste kop.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du få en forlænget prøveperiode med et erhvervsabonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning