»Hvis mine 23 medarbejdere er afhængig af, at jeg træffer alle beslutninger, bliver jeg jo en stopklods. Så når vi ingen vegne. Det er eksperter, jeg har med at gøre, så det giver jo ikke mening, at jeg på det tekniske område beslutter, hvilke komponenter vi skal have i en maskine,« siger Lotte Sørensen, afdelingsleder i udviklingsafdelingen hos Alfa Laval.
»Hvis mine 23 medarbejdere er afhængig af, at jeg træffer alle beslutninger, bliver jeg jo en stopklods. Så når vi ingen vegne. Det er eksperter, jeg har med at gøre, så det giver jo ikke mening, at jeg på det tekniske område beslutter, hvilke komponenter vi skal have i en maskine,« siger Lotte Sørensen, afdelingsleder i udviklingsafdelingen hos Alfa Laval.

Foto : Cathrine Ertmann

HER ER MIT LEDERSKAB: »Samspillet mellem leder og medarbejder afgør altid, om noget bliver en succes«

Som leder må man først og fremmest lytte og forstå, hvad medarbejderne har brug for, men også sætte høje forventninger til dem. Trivsel og performance er ikke komplementære, men afhængige af hinanden, for det er en fest for medarbejderne at levere på højt niveau, mener Lotte Sørensen, manager i Alfa Lavals udviklingsafdeling i Aalborg.
Som leder af en udviklingsafdeling føler Lotte Sørensen, manager i Alfa Laval Aalborg, at hun har et forspring i forhold til mange andre ledere, fordi arbejdsopgaverne i sig selv i vid udstrækning motiverer og engagerer hendes team af faglige eksperter.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?
Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement her

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement her.

Lotte Sørensen om ledelse

Tre gode råd om ledelse

  1. Spørg dig selv, hvorfor du er leder. Det kan give svar på, hvordan du helst vil være som leder.
  2. Find nogen at diskutere ledelsesudfordringerne med. Det er meget givende at få sat lederrollen i perspektiv. På den måde får du stoppet op og reflekteret over, hvordan du kan gøre tingene bedre.
  3. Find andre ting at gå op i. Det er vigtigt at hente indtryk udefra. Jeg er selv skolebestyrelsesformand for mine børns skole og aktiv i en håndboldklub.

Om inspirationskilder

De ledere, jeg har haft, har på hver deres måde inspireret mig, og jeg har plukket lidt forskelligt fra dem. Jeg er også inspireret af den HR-partner, der i sin tid mente, at jeg skulle være leder, og som jeg også har sparret med. Mit arbejde som frivillig i sportsforeninger har lært mig, hvor inspirerende det er at få folk til at yde en frivillig indsats, og byde ind med det, de kan. Det handler om at forventningsafstemme, og det bruger jeg også i mit arbejde.

om fremtidens lederrolle

De unge i dag vil ikke bare have et job. De vil tjene et højere formål og gøre en positiv forskel. De er superdygtige og entusiastiske, og de stiller spørgsmål ved, hvordan vi gør tingene, og hvorfor. De gør det ikke for at være på tværs, men fordi de vil forstå. Den energi, de kommer med, er vi nødt til at forstå. Vil vi kunne tiltrække fremtidens medarbejdere, skal vi skabe job og rammer, der giver mening for dem.

Latest news