Nyt lovkrav kræver redegørelser for virksomheders dataetik

ai ethics
Illustration: Artmagination / Bigstock. Se større version
Branchenyt4. januar 2021 kl. 13:56

Et nyt lovkrav betyder, at de største viksomheder fremover skal redegøre for deres politik. Erhvervsstyrelsen offentliggør nu en vejledning, der skal hjælpe virksomheder med at efterleve kravene. 

Kravet findes i årsregnskabsloven og gælder store virksomheder omfattet af lovens regnskabsklasse C og regnskabsklasse D, hvilket også er virksomheder, der skal redegøre for samfundsansvar. Virksomhederne skal redegøre for deres politik, som indbefatter virksomhedens interne retninglinjer, målsætninger eller andet, der beskriver, hvordan virksomheden arbejder med dataetik.

I tilfælde af at virksomhederne ikke har en politik for dataetik, skal de redegøre for, hvorfor de ikke har en politik. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.