Datatilsynet ser på muligt brud på persondata-sikkerheden hos SAS

Bagage, SAS
Illustration: SAS AB.
Branchenyt20. juni kl. 17:33

Milliardunderskud, varsler om strækkende piloter, massefyringer, lønnedgang hos medarbejderne og en svensk stat, der ikke vil skyde flere penge i selskabet.

Der er i den grad kraftig turbulens hos det skandinaviske flyselskab SAS. Og for at gøre ondt værre viser det sig nu, at en fejl i SAS' bookingsystem har resulteret i, at en række kunders bookinger er blevet annulleret, hvilket kan være et brud på persondatasikkerheden.

Det oplyser Datatilsynet i en pressemeddelelse.

SAS har ikke selv anmeldt sagen som et brud på persondatasikkerheden, men på baggrund af medieomtale i sagen hos DR har Datatilsynet nu iværksat en undersøgelse af, om der er tale om et sådant brud, og hvad de nærmere omstændigheder i sagen er.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Mange forbinder ofte brud på reglerne i GDPR med hacking, videregivelse af oplysninger, deling af billeder o.l., men beskyttelsen af borgernes oplysninger rækker videre end det. I denne sag kan der være tale om det, vi kalder tab af integritet, hvilket vil sige, at personoplysninger er urigtige eller mistes,« udtaler Allan Frank, der er it-sikkerhedsspecialist og jurist i Datatilsynet, og fortsætter:

»Den slags fejl sker, men vi ser på det med større alvor, når konsekvenserne for borgerne er store. De frihedsrettigheder, som reglerne beskytter, omfatter også tab af en erhvervet ret eller et økonomisk tab. Og derfor ser vi nu, på hvad der er sket i denne sag.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger