Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Status på danske SMV'er: Der er ikke tid til teknologisk udvikling

»Man taler om Industri 4.0, digitalisering og disruptive teknologier. Det flyver rundt med fremmedord. Lad os nu få ordene på bordet. Hvad er det egentlig, de handler om?« spørger Jan Stentoft, professor ved Syddansk Universitet.
Synspunkt 31. maj 2019 kl. 22:30
errorÆldre end 30 dage

Ny forskning fra Syddansk Universitet i Kolding med fokus på små og mellemstore produktionsvirksomheder afslører en manglende brug af nye teknologier i produktionsøjemed.

Dette på trods af, at den teknologiske udvikling fortsætter med hastige skridt. Nye teknologier opstår og vinder fodfæste i visse dele af industrien. Data bliver til big data.

Robotter indføres for at assistere med tunge løft og for at sikre større hastighed og præcision. Der sker 3D-print af materialer. Man taler om Internet of Things, hvor produkter er blevet smarte og via sensorer kommunikerer med hinanden og løbende leverer data.

Intelligente briller kan bruges til at simulere lagerlayout og hjælpe montører med montagevejledninger over store afstande. Droner vinder ind til at fragte materialer mellem produktionsområder i fabrikker og til opgaver med service og vedligeholdelse.

Dette er blot eksempler på nye teknologiske muligheder, som danske produktionsvirksomheder, ikke mindst de små og mellemstore virksomheder (SMV’er), må forholde sig til. Men hvordan ser det så ud med SMV’erne?

De nye forskningsresultater viser, at der er bred enighed om, at de nye teknologier er vigtige for at sikre fremtidig konkurrencekraft. Samtidig peger respondenterne på tre væsentlige barrierer for at igangsætte arbejde, der kan føre til, at det fulde potentiale kan indfries gennem nye digitale teknologier.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden