Wikileaks-medlem: Sådan forrådte jeg Assange

12. april kl. 12:42
Transformator bringer i denne uge et interview med Sigurdur Thordarson, der blev hacker i Wikileaks som 16-årig, men endte med at gå til bekendelse over for FBI for at redde sit eget skind. Der er også nyt om det mystiske Havanasyndrom.
Artiklen er ældre end 30 dage
Remote video URL

Da en række diplomater på den amerikanske ambassade i Havana på Cuba måtte sygemeldes med alle mu lige sære symptomer med høre- og hukommelsestab faldt mistanken hurtigt på et eller andet målrettet angreb. Fænomenet blev kendt som Havanasyndromet, og nu er der nyt i sagen. En række troværdige medier har fundet ud af, at en russisk enhed arbejder med det, der hedder pulserende elektromagnetisk stråling.

I denne uges Transformator kan du også høre den tidligere Wikileaks-hacker Sigudur Thordarson fortælle historien om, hvordan han kom ind i organisationen, der publicerer lækkede, hemmelige dokumenter fra bl.a. statsmagter på nettet.

Sigurdurs hacker-karriere begyndte med, at en højtstående jurist i et investeringsfirma bad ham slette oplysninger på en bærbar pc – i stedet kopierede han dem og skabte overskrifter verden over med afsløringer af den islandske finansverdens hemmeligheder.

I Wikileaks blev han og organisationens leder, Julian Assange, udadskillelige, nærmest i et far-søn-forhold, og han fortæller bl.a., at han håndterede ting for Assange, der var på grænsen til spionageoperationer mod WikiLeaks eget personale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den nye dokumentarfilm ‘A Dangerous Boy’ fortæller han, hvordan jorden til sidst brændte under hans fødder i en grad, så han endte med at forråde sin gode ven for at undgå retsforfølgelse og en mulig livtidsdom.

Transformator

Podcasten fra Teknologiens Mediehus sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Værter: Henrik Heide

Medvirkende: 

  • Sigurdur Thordarson, tidligere hacker i Wikileaks
  • Mats Magnussen, journalist, Version2
  • Jens Ramskov, videnskabsjournalist, Ingeniøren

Klip: Søren Rask Petersen

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes
Følg på Spotify

På mobilen: Søg på Transformator i din podcast-app.
På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du finde podcast-apps i Google Play. F.eks. kan du benytte denne gratis app.


Links

Tidligere Wikileaks-medlem forrådte Julian Assange: »Jeg kan ikke retfærdiggøre det, vi lavede«

Russisk specialenhed kan stå bag det uforklarlige Havanasyndrom

Rapport: Lydangreb på amerikanske diplomater på Cuba skyldes elektromagnetisk stråling

Artiklen fortsætter efter annoncen

Video: 60 Minutes rapporterer om Havanasyndromet

Tilmeld dig til Ingeniørens it-sikkerhedskonference V2 Security

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning