Udskudte el-regninger vil koste millioner i it-bøvl: »Jeg er bekymret for, om det er for sent«

Plus20. september 2022 kl. 04:003
Erhvervsminister Simon Kollerup og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterede sammen med klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) og statsminister Mette Frederiksen (S) en plan for at udskyde store elregninger. Illustration: PR-Foto / Erhvervsministeriet.
Regeringens planer om at tilbyde danske el-kunder at udskyde høje elregninger lægger pres på energiselskabernes it-udgifter. Norlys, der er et af Danmarks største energiselskaber, frygter, at den tekniske løsning ikke kan nå blive klar til vinter.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det skal være muligt at udskyde sin elregning for den kommende vinter. Det slog regeringen fast på et pressemøde onsdag om de stigende energipriser.

Men forslaget vil kræve massive ændringer i it-systemerne hos de mere end 50 danske elselskaber.

Hos Danmarks næststørste energiselskab, Norlys, mener direktør for Norlys Energi, Mads Brøgger, at den regnemodel, regeringen har valgt, er alt for teknisk.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du få en forlænget prøveperiode med et erhvervsabonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
3
21. september 2022 kl. 08:19
Det bliver spændende at se…

Det bliver spændende at se hvad udviklingomkostningerne bliver når de også skal håndtere at folk er flyttet, bygget om, skiftet husstandstørrelse eller skiftet energiform. Og så er der alle oliefyr, træpillefyr og brændeovne som heller ikke kommer i betragtning. Gad vide om det fremlagte forslag er seriøst ment (det bedste regeringen kunne komme frem til) eller om det er ment som et forslag der skal få diskussionen køre af sporet og dermed forhindre at der laves en reel løsning (som vil kunne komme til at koste statskassen mange penge).

2
21. september 2022 kl. 07:44
Ikke at forglemme når…

Ikke at forglemme når pengene skal indrives igen, af vores ikke-fungerende gældsinddrivelses system. Og på den ene siger råber politikerne i kor om at bureaukratiet skal mindskes og at administrationen skal optimeres, mens man på den anden side bliver ved med at komme med nye regler og opgaver der forøger bureaukratiet/administrationen. Bare det at ændre det offentliges IT system til disse nye tiltal må være en kæmpe og dyr opgave. IT systemer som i forvejen er lagt ned og ikke virker. Det starter ét sted, hos politikkerne selv.

1
21. september 2022 kl. 07:21
Det er ikke første gang, at…

Det er ikke første gang, at politikerne er fuldstændigt blinde for omkostningerne og implementeringsarbejdet i forbindelse med kompleks administration. Det seneste eksempel var varmechecken, hvor der først var kritik af, hvor lang tid den tog at implementere, og der nu viser sig problemer med datakvaliteten af BBR, som var det eneste realistiske datagrundlag at bruge, hvis pengene skulle ud før 2024.