Robot- og automationsindustrien får ny national alliance

robotics alliance robot
Nyt partnerskab skal styrke den danske robotindustri. Illustration: Robotics Alliance. Se større version
Der er brug for at samle kræfterne, og derfor samler erhvervsorganisationer og innovationsnetværk sig nu i partnerskabet Robotics Alliance. Det skal styrke robotindustrien inden for innovation, forskning, eksport, kompetencer og lokale faglige netværk.
26. marts 2019 kl. 06:29
errorÆldre end 30 dage

Landets største netværk for robotter og automation har besluttet at danne et partnerskab. Det drejer sig om RoboCluster og erhvervs- og klyngeorganisationerne Odense Robotics, Sønderborg Vækstråd og UAS Denmark, og navnet bliver Robotics Alliance. Initiativet støttes yderligere af BrainsBusiness fra Aalborg

Robotics Alliance skal arbejde for at styrke innovation og forskning inden for robot- og automationsteknologi, herunder droner, styrke eksportmuligheder, sikre kompetencer og tiltrække talent, samle og styrke faglige aktiviteter i lokale netværk samt markedsføre robot- og automationsområdet i Danmark og internationalt, herunder droner.

Partnerskabet får opbakning fra Dansk Industri, som understreger, at det er afgørende, at den danske robotindustri får de bedst mulige rammer:

»Der er et enormt globalt marked for robotter, og Danmark har skabt en global førerposition på et højteknologisk marked. Det skal vi værne om, og som interesseorganisation for mange af disse virksomheder er vi glade for, at mange gode kræfter nu samles om at gøre Danmark til et robotland i verdensklasse,« siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri, i forbindelse med lanceringen af Robotics Alliance.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.