Rekordhøjt antal kvinder optaget på bachelor i softwareudvikling

Rekordhøjt antal kvinder optaget på bachelor i softwareudvikling

Tusindvis af håbefulde unge har i nat fået svar på, om de er optaget på deres drømmeuddannelse, og optagelsestallene afslører en ny rekord for IT-Universitetet i København:

Andelen af optagne kvinder på bacheloruddannelsen i softwareudvikling er i år steget til et rekordhøjt niveau på 27 procent. For fem år siden optog kvinderne kun 11 procent af pladserne. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

“Vi har i flere år arbejdet målrettet på at øge interessen hos kvinder for at læse de mest tekniske it-uddannelser, og vi kan nu se, at indsatsen bærer frugt. Da vi påbegyndte indsatsen i 2015, var andelen af kvinder på ITU’s bacheloruddannelse i softwareudvikling kun 11 pct.,” siger studiechef på IT-Universitetet Lene Rehder i pressemeddelelsen.

Også ITU’s uddannelse i data science får flere kvinder som studerende. I år er 30 procent af de optagne på uddannelsen kvinder, mens det var 28 procent sidste år.

Stadig skæv fordeling

Siden 2015 har ITU haft et strategisk fokus på at få flere kvindelige studerende på de tekniske uddannelser. Det gælder bacheloruddannelserne i softwareudvikling og data science samt kandidatuddannelserne i datalogi og softwaredesign.

Det endelige mål er ifølge ITU's egen hjemmeside en lige fordeling mellem kønnene. I 2015 var andelen af kvindelige studerende på ITU's bacheloruddannelser 25 procent, og i år er samlet set 34 procent af de optagne på bacheloruddannelser kvinder.

Selvom der er sket en stigning på data science og softwareudvikling, er gennemsnittet stadig lavere på disse to uddannelser end for hele skolen. Det skyldes, at der er optaget en langt højere andel af kvinder på de to andre linjer på bachelorniveau: Global Business Informatics (41 procent) og digital design og interaktive medier (52 procent).

Der er altså stadig et stykke vej til en ligelig kønsfordeling på de tekniske uddannelser på ITU.

https://techmanagement.dk/7396

28. jul 2020 14:28
Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement og få løbende perspektiv og viden leveret direkte til din indbakke.

Nævnte firmaer

Seneste nyt