Ny forskning: Agile metoder forrykker magten

9. februar kl. 12:30
Agil projektledelse
Man gøre sig klart, hvad det betyder, når man afgiver magt, mener Iben Stjerne. Hendes forskning viser nemlig, at det er det, der sker for ledelsen, når der indføres agile metoder. Illustration: TanushkaBu/Bigstock.
»Der er mange muligheder og fordele i det agile, men det kan også bringe uforudsete ting med sig, og det skal man som topledelse være indstillet på,« siger forsker Iben Stjerne, der netop har afsluttet et studie, som viser, at agile metoder rykker ved virksomhedens beslutningsprocesser.
Artiklen er ældre end 30 dage

»Jeg tror, det er rigtig uhyggeligt at sidde med ansvaret, men ikke at have magten til at tage beslutningerne,« siger Iben Stjerne, der er ph.d. i organisation og ledelse og lektor ved Institut for ingeniørteknologi og -didaktik på DTU.

Hun har netop gennemført et kvalitativt studie, hvor hun i 18 måneder fulgte implementeringen af agile metoder i en større finansiel virksomheds udviklingsafdeling, der medførte utilsigtede ændringer.

Læs hele artiklen

Tech Management er Teknologiens Mediehus’ ledelsesmedie, der klæder dig på til stærk ledelse i den teknologiske transformation.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger