Niras vedligeholder sociale relationer under corona gennem apps og konkurrencer 

Foto : Bigstock

Niras vedligeholder sociale relationer under corona gennem apps og konkurrencer 

Står du lige nu og overvejer, hvordan du kan holde den sociale kontakt ved lige i dit team eller din afdeling, nu hvor de måske igen er sendt tilbage til hjemmekontoret? En forretningsenhed i Niras har skiftet fælles morgenmad og kagebord ud med motion og fotokonkurrencer.

I dag træder skærpede regler i kraft om mundbind flere offentlige steder, ligesom virksomheder har valgt at bede medarbejdere arbejde hjemme i samme omfang som i foråret. 

For mange har mødet med hjemmearbejde været en positiv overraskelse, som de gerne vil fortsætte efter corona-krisen. Men for andre har det været svært at undvære de sociale relationer med kollegerne. 

Lene Holst Kjærgaard, der er forretningschef for en byggeenhed på 130 medarbejdere i Niras, hører til den sidste gruppe. Normalt mødes kollegerne blandt andet til morgenmad og kagebord, men under epidemien har der været lagt låg på alt det sociale. I hvert fald på den fysiske arbejdsplads, for Lene Holst Kjærgaard har fundet andre metoder ...

»Forrige år havde vi et event, der hed Happy Week med interne konkurrencer, hvor alle i enheden lå og lavede ‘planken’ på gulvet i arbejdstiden. Det kunne vi ikke i år, men så blev jeg præsenteret for Danmark Leve,« fortæller forretningschefen. 

Danmark Leve var et initiativ, Danmarks Idræts Forening og Team Danmark søsatte 7. september og en måned frem, hvor alle danskere kunne dyste mod hinanden i mentale vaner, kost- og motionsdiscipliner. 68 af Lene Holst Kjærgaards kolleger meldte sig til og tastede søvn, kagespisning, løb og skænderier ind igennem de fire uger.

»Mange har rykket sig gevaldigt på deres bodyage, men ellers handlede det om sammenhold og kollegialt samvær,« siger hun.

Bedre kolleger, bedre arbejdsplads

I Lene Holst Kjærgaards enhed har de et motto: ‘Man laver bedre projekter med sine venner’. 

Mottoet har været styrende for de initiativer, hun har sat i gang, for mottoet fordrer, at man kender sine kolleger bedre – også privat. 

»Hvis vi hjælper til at skabe gode kollegiale forhold, bliver det en bedre arbejdsplads både fagligt og socialt. Det betyder også, at tingene bliver nemmere i dårlige tider og gør, at medarbejderne bliver bedre til at spotte, om der er nogen, der hænger med mulen,« siger forretningschefen. 

»Da vi blev sendt hjem, var der i begyndelsen en kampgejst. Men da den mattede ud, kunne jeg mærke, at medarbejderne forsvandt fra mig ude foran skærmene,« fortæller Lene Holst Kjærgaard. 

Derfor indførte hun en fotokonkurrence, hvor man kunne vinde to flasker vin eller fredagsslik til hele familien – som hun så selv kørte ud med for lige at hilse på. 

»Som leder betyder det, at jeg kommer tættere på mine kolleger, når jeg viser også nogle andre sider af mig selv, og så gør andre det også. Vi bliver ét hold.«

Lige nu sidder Lene Holst Kjærgaard og funderer over, hvad næste træk skal være, nu hvor Danmark igen er lukket lidt mere om sig selv, og kollegerne er sendt hjem bag skærmene.

»Jeg skal have fundet på noget nyt, som ikke ligner det andet. Det vigtigste er at holde fast i hinanden,« siger hun og understreger, at deltagelse er frivillig.

»Nogle tænker helt sikkert "Vorherre til hest, hvad har hun nu fundet på«, og andre er friske på legen. Men begge dele betyder, at vi kan grine sammen, og det gør en arbejdsplads til forskel."

Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et abonnement i dag

Bestil abonnement
Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Prøv Tech Management i en måned til 49 kr.

Latest news