Medtronic-chef tog springet fra ledelse til bestyrelse

Mette-Marie Harild
Illustration: Medtronic.
Mette-Marie Harild har siddet på topposter hos medicovirksomheden Medtronic i et årti, men da hun sidste år ville gå fra direktionsarbejde til bestyrelsesposter, mente hun, at hun fik brug for ekstra ballast i form af en ny uddannelse – en beslutning hun i dag er meget glad for, hun tog.
Indblik17. januar kl. 16:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom man har siddet i toppen af erhvervslivet i adskillige år, skal man ikke nødvendigvis tro, at man ved alt, hvad der er værd at vide om bestyrelsesarbejde. Nogenlunde sådan kan man opsummere baggrunden for, at Mette-Marie Harild i 2021 valgte at indlede en bestyrelsesuddannelse hos CBS, efter hun stoppede sin ledelseskarriere hos Medtronic med ambitionen om at blive professionelt bestyrelsesmedlem.

»Jeg vidste, at der var flere af kompetencerne, jeg havde i forvejen fra min ledelseskarriere, men der var også viden, som jeg ikke sad inde med. For eksempel i forhold til det ansvar man har som bestyrelsesmedlem. Der var gennemgangen og den indsigt, jeg fik i god selskabsledelse i forhold til børsnoterede virksomheder og erhvervsdrivende fonde, særligt vigtig,« fortæller Mette-Marie Harild, der i dag sidder som formand i to bestyrelser: i Ossiform og fonden FIERS og som menigt bestyrelsesmedlem i selskaberne Occlutech, Neurescue og Qlife.

»Det er viden, jeg meget nødigt ville have været foruden i dag, og som virkelig har givet mig meget i forhold til mit videre arbejde,« tilføjer hun.

Da hun stoppede hos Medtronic, var hun ansvarlig for elleve af koncernens europæiske markeder, men det samarbejde, hun som chef havde med lokale bestyrelser, lå milevidt fra det arbejde, der foregik på øverste plan i koncernledelsen i USA. Forskellen var regnskaber og lignende formalia versus bredtfavnende bestyrelsesarbejde.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger