McKinsey: Virksomhedsledere undervurderer kunstig intelligens

Foto : McKinsey

McKinsey: Virksomhedsledere undervurderer kunstig intelligens

Tænker du også, at al buzzen om det store potentiale i kunstig intelligens-teknologier er overgearet? Og at du - hvis du endelig kaster dig over teknologierne - blot ender ud i en opslidende lønoverbydningskamp om de dygtigste kunstig intelligens-eksperter? Så er du ikke alene.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Vil du også gerne være en teknologisk frontløber? Så er Tech Management noget for dig. Lær af de bedste cases, få state of the art-værktøjer og lad dig inspirere af de førende digitale tænkere.

Tech Management er mediet, der tager den teknologiske og digitale udvikling seriøst, skærer igennem hypen og ser på den konkrete anvendelse i virksomheder og organisationer.

Alt hos os handler om, HVORDAN nye teknologier kan nære innovation, skabe nye forretningsmodeller og munde ud i bæredygtig vækst. Kom med ombord og få adgang til en konstant opdateret samling af unik viden.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til [email protected]

Hovedpunkterne i rapporten

Kunstig intelligens (AI) kan forløse et stort vækstpotentiale

  • Allerede kendte AI-teknologier kan skabe en værdiforøgelse på godt 540 mia. danske kroner i nordiske virksomheder, hvilket svarer til et løft på bundlinjen med tre procent. 
  • Firstmovere ser endda en overskudsgrad, der er syv procent højere end gennemsnittet i branchen.

Kunstig intelligens har endnu ikke nået sit "tipping point":

  • Frontløberne inden for kunstig intelligens er typisk også digitale frontløbere i forvejen.
  • Den vigtigste grund til investeringer i kunstig intelligens er konkurrencen.

Nordiske virksomheder er godt positionerede til at udnytte kunstig intelligens og skabe ny innovation - især inden for deres stærke nicher:

  • Nordiske virksomheder har allerede organisationer, der er gearet til skalering af kunstig intelligens -  herunder en smidig, lavt hierarkisk ledelsesstruktur og fleksible medarbejdere.
  • Nordiske virksomheders investering i kunstig intelligens er imidlertid stadigt relativt magre, og talentmassen er begrænset.
  • Udfordringen er et mindre hjemmemarked og manglen på pulserende teknologiske knudepunkter, som man har i f.eks. Kina og USA.

Undersøgelsen af nordiske CXO'ers syn på kunstig intelligens antyder, at virksomhedsledere undervurderer potentialet i kunstig intelligens og overvurderer talentudfordringen:

  • Kunstig intelligens er ikke prioriteret i nordiske virksomheders øverste ledelse. Tre fjerdedele af virksomhederne har typisk et pilotprojekt, men kun 30 procent har rullet det ud i stor skala og fået drøftet mulighederne i bestyrelsen. 
  • Nordiske topledere forventer ikke, at kunstig intelligens dramatisk vil ændre konkurrentbilledet i løbet af de kommende tre til fem år. 
  • De mest markante forhindringer for udbredelsen mangel på talent, strategi og teknologisk infrastruktur.

Seneste nyt