Lego-digitalisering: Største investering i historien

Atul Bhardwaj
Illustration: Lego.
Lego er i gang med at tredoble sin digitaliserings- og teknologiafdeling. Direktøren for afdelingen, der bliver 1.800 medarbejdere stor, er overbevist om, at brandet og den legesyge kultur vil lokke den digitale ekspertise til. 
22. april kl. 09:23

Den største digitale investering i virksomhedens historie. Sådan beskriver Lego selv den digitale transformation, de har været i gang med det seneste halvandet år. Hvor stor investeringen er, holder virksomheden for sig selv, men transformationen involverer alle led af forretningen – fra kundeoplevelse over legeoplevelse og partneroplevelse til den digitale arbejdsplads, de ansatte skal føle, de arbejder på, forklarer Chief Digital and Technology Officer Atul Bhardwaj, der netop blev ansat for halvandet år siden for at lede transformationen.

»Adfærden og vanerne har ændret sig markant, og alt er blevet digitaliseret. For os betyder det, at vi skal finde ud af, hvordan vi skal bringe det fysiske og digitale univers sammen for kunderne, partnerne og kollegerne,« siger han.

Tidligere på måneden annoncerede Lego og Epic Games, der blandt andet står bag det populære Fortnite-spil, et samarbejde, som Lego skyder en milliard dollar i. 

»Mange børn er til stede i metaverset i dag, og det er vi nødt til at have et svar på. Epic Games-platformen har allerede 650 millioner brugere, så det er et godt sted for os at være,« siger Atul Bhardwaj.

Selve produktet er stadig under udvikling, men blandt andet alle XR-teknologierne er i spil.

»Vi har arbejdet med mikset mellem den fysiske og digitale verden i 25 år med eksempelvis Mindstorm, Luke Skywalker og Super Mario, men nu skruer vi op for det.«

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger