Kendt professor vil undersøge sprængte it-budgetter: "Dumme kunder er der nok af"

Bent Flyvbjerg
Illustration: IT-Universitetet. Se større version
Professor Bent Flyvbjerg er efter en årrække på Oxford University i England vendt hjem til IT-Universitetet. Her vil den danske projektledelsesekspert undersøge, hvorfor it-projekter så ofte sprænger budgetterne.
22. november 2021 kl. 10:36
errorÆldre end 30 dage

En af verdens førende eksperter i projektledelse er vendt hjem til København.

Efter at have bedrevet forskning på Saïd Business School ved Oxford University i en række år, kunne IT-Universitetet i København i sommer meddele, at Bent Flyvbjerg tiltræder som professor i København, og nu vil han undersøge et problem, vi kun kender alt for godt herhjemme.

Sprængte budgetter i it-projekter.

”IT-projektledelsens hovedproblem er ekstremerne. Regulære budgeteksplosioner. Tretten procent af alle IT-projekter, dvs. mere end et ud af ti, har tårnhøje budgetoverskridelser. Blandt de 13 procent ligger den gennemsnitlige overskridelse på 631 procent. Det er i gennemsnit! Dvs. at mange overskridelser er langt større. Når IT-projekter går galt, så gør de det på en helt ekstrem måde, der er unik for IT,” udtaler Bent Flyvbjerg i en pressemeddelelse.

Læs også: Derfor griner nogle lidt hånligt af det agile

Herhjemme er budgetoverskridelser i offentlige it-projekter et problem, der tiltrækker sig stigende opmærksomhed, og eksemplerne er mange.

Det grelleste er nok ejendomsvurderingssystemet, der tilbage i 2015 blev vurderet til at koste mindre end 100 millioner kroner. I dag er det et projekt i milliardklassen.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.