Keld Zornig overtog et Fujitsu i stress-krise: »Man ikke kan arbejde peak konstant«

Plus23. december 2023 kl. 15:001
Keld Zornig.
Illustration: Jeppe Carlsen.
Keld Zornig overtog sidste år topposten i danske Fujitsu. Hans første opgave har været at sikre et arbejdsmiljø, hvor ingen bliver syge af at gå på arbejde.
Artiklen er ældre end 30 dage

Allerede på sin første arbejdsdag som ny topchef i Fujitsu Danmark proklamerede Keld Zornig over for medarbejderne, at han var en mand med en mission. En mission om, at Fujitsu skulle være den bedste it-arbejdsplads i Danmark.

Ambitiøst, ville nogle nok mene, set i det lys at han overtog ledelsen i en virksomhed, der kort forinden havde fået ikke bare ét, men to påbud fra Arbejdstilsynet blandt andet på grund af for højt arbejdspres.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du få en forlænget prøveperiode med et erhvervsabonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
1
25. december 2023 kl. 14:58
Sådan en chef ville jeg gerne have haft!

Når det er sagt så har jeg dog i mine år hos Imperial Oil i Canada oplevet chefer med en klar fokus på arbejdsbyrde og arbejdsmiljø tilbage i 1980'erne. Min først chef hos Esso Chemical i Sarnia opdagede, at en af mine kolleger gennem et par uger stadig var på kontoret 2 timer efter normal arbejdstids ophør og efter alle andre var gået hjem. Chefen tog en snak med medarbejderen, om at have den rigtige mængde arbejde. Hvis men havde an arbejdsevne på 100% så skulle arbejdsbyrden helst ikke falde under 90% eller stige over 110%, idet som han sagde begge dele giver anledning til stress hos medarbejderen. Medarbejderen i denne episode lever stadig, og er en af mine venner fra tiden i Sarnia.

Nogle år senere oplevede process reguleringsgruppen en hos Esso Chemical flere pludselige afgange fra et bestemt plastik producerende anlæg. Chefen for Esso Chemical gik den gang rundt hver tirsdag formiddag til alle anlæg (ikke alle hver uge) og talte med folkene på gulvet - altså operatører og ingeniører uden ledelelse ansvar. En tirsdag kom han ind til mig og min kolleger på etylen anlægget og lukkede døren. Han ville gerne tale med os om de pludselige afgange. Vi forklarede ham, at årsagen nok var en bestemt leder ved plastikfabrikation. Samtalen varede måske 10-15 minutter, men samme eftermiddag ringede hans sekretær og inviterede os til kaffe på chefens kontor. Ved kaffen takkede han for vores åbenhed, og sagde han allerede havde tabet initiativ til løse problemet. Tre uger senere var den pågældende leder omplaceret til en anden afdeling af Exxon.

Så der kan også være fokus på arbejdsmiljø uden arbejdsmiljøudvalg og lignende organisationer, såfremt man er så heldig at have de rigtige ledere.