I Japan står virtuelle assistenter på spring som nye medarbejdere

Foto : Scanpix

I Japan står virtuelle assistenter på spring som nye medarbejdere

Japan har ry for at gå forrest med mange teknologier. Det gælder også for robotter og virtuelle assistenter, der gør klar til at overtage jobfunktioner på kontorer fra ofte hårdtarbejdende menneskelige kolleger.
I udkanten af Tokyos travle Shibuya-område gør Rachel status over det igangværende forretningsmøde. Hun er en ca. 30-årig japansk kvinde med skulderlangt brunt hår, og så er hun virtuel og kan flere ting.   Via et kamera på kontorbordet kan Rachel f.eks. se, at en af deltagerne mangler et kontraktudspil. Hun registrerer også via kameraet, at der mangler forfriskninger.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Tech Management er samlingsstedet for ledere og beslutningstagere, der har interesse for digital udvikling og erhvervslivets vækst.

Vi samler trådene for dig i vores tre ugentlige nyhedsbreve om ledelse, forretning og teknologi. Vores mission er at klæde ledere på, til at træffe strategisk kloge beslutninger for deres forretningsudvikling.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til [email protected]