Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Højkonjunktur gør det svært for virksomheder at optimere arbejdsprocesser

6. januar 2020 kl. 13:24
Artiklen er ældre end 30 dage

Det går jo egentlig meget godt, vil de fleste sige. Mange virksomheder oplever en stigende travlhed, hvilket i et forretningsøjemed er rigtig positivt. Økonomien blomstrer og mange er i arbejde. Den pressende travlhed og højkonjunktur gør, at der løbes stærkt i de fleste virksomheder. 

Jeg oplever, at der mange steder kæmpes for bare at kunne følge med. Der spekuleres ikke nødvendigvis i store strategier og optimering af arbejdsprocesser. I stedet er den højeste prioritet at nå dét, der skal nås. Og det forstår de fleste, sådan er det også for mig selv. Netop i en tid der er domineret af økonomisk vækst, kan det være svært for virksomheder at optimere forskellige arbejdsprocesser. Det er ikke dér fokus er.

Udfordringerne kommer 

Scenariet hvor travle medarbejdere afbrydes, for enten at planlægge en højtravende fremadrettet strategi eller i stedet bliver sat til at reflektere over, hvilke arbejdsprocesser, der kan styrkes, er nok langt fra hverdagen i mange virksomheder. Men hvorfor skulle man også gøre det?  

Læs også: Synspunkt: Få styr på processerne, før robotterne kommer

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tendensen er, at disse refleksioner og samtaler først tages, når man har oplevet nogle udfordringer måske endda problemstillinger, der skal løses. Så sætter man fokus på hvor og hvornår, man kan optimere.

Og på et tidspunkt kommer der udfordringer. Som det altid er, venter vi på et dyk. Det siger jeg ikke for at være pessimistisk. Det er baseret på den tendens, der altid har været. Enhver opblomstring efterfølges af en afblomstring. Det så vi netop i 2008. Der står formentlig ikke en finanskrise og raser lige om hjørnet, men et økonomisk dyk – dét kommer der. 

Læs også: Er bestyrelsen klædt på til at tackle risikoen for cyberangreb? Her er ti opgaver

Her kan det være udfordrende for virksomhederne, fordi de ikke har polstret sig til vinteren. Og selvom det er svært at optimere sin virksomhed, når der er travlt, er det næsten endnu svære, når man har mere travlt med at få det hele til at køre.  

Udvikling står bomstille

Det er altid interessant. For i bund og grund nyder de fleste jo godt af højkonjunkturens mange fordele. Men samtidig kan det også have dén konsekvens, at alt andet står bomstille. Når så det pludselig vender, og der faktisk er brug for, at alle grene i virksomheden fungerer, så man kan bruge de ekstra ressourcer på at få forretningen til at køre, er der måske nogle haltende processer: IT-systemer der ikke fungerer optimalt, manuelle og tidskrævende processer, systemer der ikke taler sammen etc. Og det er netop her, at højkonjunkturen afføder nogle konsekvenser. 

Vil du bidrage til debatten med et synspunkt? Så skriv til vores debatredaktion på debat@ing.dk

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning