Gratis software forsvinder for tusindvis af virksomheder: Ny lov får leverandør til at hæve prisen

Plus22. november 2023 kl. 08:4040
Martin Thorborg
Adm. direktør i Dinero, Martin Thorborg, har besluttet sig for at hæve priserne efter, at regeringen indfører nye krav om at danske virksomheder skal gøre brug af et digitalt bogføringssystem. Illustration: PR-Foto / Dinero.
Flere digitale regnskabsprogrammer hæver priserne inden nyt krav om digital bogføring. Det bekymrer SMVDanmark, der advarer mod at barren bliver sat for lavt.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et diktat fra Christiansborg betyder, at prisen for at bruge et digitalt regnskabsprogram fra næste år stiger for tusindvis af danske virksomheder.

Ny lovgivning fra Erhvervsministeriet forpligter nemlig størstedelen af de danske virksomheder til at bruge et digitalt regnskabsprogram, og samtidig stiller myndighederne en række krav til udvalgte, danske leverandører.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du få en forlænget prøveperiode med et erhvervsabonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
40 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
40
28. november 2023 kl. 00:14
Re: Tør øjnene!

Jeg synes det er meget dyrt taget i betragtning, at der ikke er noget at beskatte og aktiviteten typisk er <10 posteringer om året i opstartsfasen.

Skat kunne lave et forenklet regnskab, i stil med LetLøn, der kan håndtere den case. Bare et sted hvor man kan uploade bilag direkte til Skat, beregnet til folk der kun har et begrænset antal.

39
27. november 2023 kl. 23:05
Re: Tør øjnene!

Og hvor jeg er tilhænger af udstrakte rettigheder for borgere så er det helt på sin plads at virksomheder tvinges til at gå på dydens smalle sti 

Jeg kan ikke se nogen grund til at gøre forskel på mennesker!

så længe det ikke går ud over samfundsøkonomien.

Det gør det let. Der er jo en grund til at det oftest er i USA at startups bliver store og ikke i Europa!

 

38
27. november 2023 kl. 18:56
Re: Tør øjnene!

Og hvor jeg er tilhænger af udstrakte rettigheder for borgere så er det helt på sin plads at virksomheder tvinges til at gå på dydens smalle sti så længe det ikke går ud over samfundsøkonomien.

Egentlig ikke uenig. 

Men vi taler ikke om mio-omsætning, men om 100.000. For ganske mange af dem er det personlige selskaber. Nogle kan måske, måske ikke, blive betydende selskaber sidenhen. Andre er småselskaber, som kan give lidt tilskud til lønnen eller pensionen.

Alt sammen noget som vi gerne ser ske, netop aht. samfundsøkonomien.

Og ja, der snydes for meget, men det bør håndteres med mere effektiv politi og retsvæsen. Om det så kræver flere resurser, eller en bedre organisering.

En svindler er en svindler. Og de fortsætter indtil de stoppes af retshåndhævelse, ikke af et krav om at en trediepart gemmer kvitteringer.

37
27. november 2023 kl. 16:07
Re: Tør øjnene!

Problemet er, at hvis man har oprettet sit firma som ApS, er der ingen nedre posterings- eller omsætningsgrænse. 

Det betyder at specielt holdingsselskaber (som man typisk anbefales at benytte i et partnersetup)  nu skal smide 3000-5000 ud af vinduet til ingen nytte,da der ikke er aktivitet i holdingselskaber før det primære selskab giver overskud. 

Jeg synes det er meget dyrt taget i betragtning, at der ikke er noget at beskatte og aktiviteten typisk er <10 posteringer om året i opstartsfasen.

36
27. november 2023 kl. 08:40
Re: Kontrol

Det ville jeg betakke mig for at gøre i dag, selv med kun en ansat!

Faktisk så har skat "LetLøn" - som jeg har brugt i mange år - det fungerer glimrende - med overførselsservice. Så skal man så huske den månedlige manualle indbetaling af feriepenge til timelønnede medarbejdere hvis man har dem (da de har ændret ferieloven og man ikke kunne fikse sine IT systemer til at opkræve feriepenge automatisk efter det.. IT og det offentlige suk).

35
26. november 2023 kl. 13:58
Re: Tør øjnene!

Lige præcist når det gælder backup så er reglerne vist ikke helt gode. Er det okay at jeg kører systemet lokalt og blot uploader en zip fil med backup på Google Drive hver dag? Jeg har ikke kunne finde noget om immutability af backup eller om validering af backup.

Nej det er ikke ok med en zip fil til Google Drive. Loven udpensler kravene tydeligt. Det skal være en uafhængig tredjepart, der garanterer at der ikke kan slettes, at materialet opbevares i fem år, at materialet kan udleveres til Skat og andre myndigheder i et standardiseret format inden for maksimalt 4 uger, at der dagligt tages inkrementelle backups, at der ugentligt tages fuld backup, at sikkerheden garanteres af en IT revisor, at virksomheden er ISO 27001 certificeret eller tilsvarende, etc.

Men som jeg forstår det, så gælder det kun hvis du har en omsætning på over 300.000 kr årligt. Så du kunne godt køre en lille biks uden alt det.

34
26. november 2023 kl. 13:36
Re: Tør øjnene!

Ja, det er dyrt for danskerne at man har tilladt myndighederne den antidemokratiske tilgang at folk er skyldige til det modsatte er bevist.

Her handler det ikke om borgere men om virksomheder. Og hvor jeg er tilhænger af udstrakte rettigheder for borgere så er det helt på sin plads at virksomheder tvinges til at gå på dydens smalle sti så længe det ikke går ud over samfundsøkonomien.

Den store forskel er at man kan sætte personer i fængsel. Virksomheder kan blot gå konkurs og med en passede indrettet struktur kan det nemt betyde at kriminalitet er uden konsekvens.

Specifikt har det hidtil været nemt at snyde med skat, moms, fakturaer, etc. I praksis opdagede staten først at den var blevet snydt når det var for sent og alle pengene var væk.

33
26. november 2023 kl. 13:27
Re: Tør øjnene!

I forhold til open source, så er det beklageligt at det ikke kan lade sig gøre fremover. Løsningen må som sådan godt være open source, men man skal obligatorisk bruge en tredjepart til backup.

Lige præcist når det gælder backup så er reglerne vist ikke helt gode. Er det okay at jeg kører systemet lokalt og blot uploader en zip fil med backup på Google Drive hver dag? Jeg har ikke kunne finde noget om immutability af backup eller om validering af backup.

Nu har jeg ikke fulgt branchen så tæt de sidste mange år, men det her åbner op for supermarkeder for services der leverer alt fra regnskab, revision, juridisk bistand, HR, etc. På sigt kan det gøre livet nemmere for rigtigt mange mindre virksomheder.

Det store problem er de helt små virksomheder som måske får større udgifter. Grundlæggende har de i årevis væltet udgifter over på staten fordi deres måde at kommunikere med staten er ineffektiv. De vil nu få nogle af udgifterne selv. Det skal man græde tørre tåre over. Det store problem bliver hvis det gør det sværere at starte virksomhed. Det har vi ikke brug for.

32
26. november 2023 kl. 05:46
Re: Tør øjnene!

Det synes ikke at være svært at lave et system der opfylder minimumskravene. Der er ikke noget avanceret i det. Det svære er at få økonomi i det fordi dem der kan leve med minimumskravene ikke er villige til at betale ret meget.

I forhold til open source, så er det beklageligt at det ikke kan lade sig gøre fremover. Løsningen må som sådan godt være open source, men man skal obligatorisk bruge en tredjepart til backup. Ligesom at revisoren ikke arbejder gratis, så skal denne backup tjeneste også have en forretningsmodel. Og derfor er det slut med gratis løsninger, andet end de små løsninger fra Dinero og Billy beregnet på at du senere bliver betalende kunde.

På den positive side, så er der stadig fri konkurrence. Ligesom du selv vælger din revisor, så vælger du også selv hvem du vil betale for at opbevare dine bilag. 

31
26. november 2023 kl. 00:45
Re: Tør øjnene!

Det er også grunden til at ideen med der skal være sporbarhed og at dette er kontrolleret af 3. part

Ja, det er dyrt for danskerne at man har tilladt myndighederne den antidemokratiske tilgang at folk er skyldige til det modsatte er bevist.

30
25. november 2023 kl. 21:57
Tør øjnene!

Læser man kravene til digitale bogføringssystemer så synes det helt klart rettet mod faktura- og bogføringssvindel. Det er også grunden til at ideen med der skal være sporbarhed og at dette er kontrolleret af 3. part. Af samme grund er Excel filer på den lokale PC ikke godt nok. 

 

Det synes ikke at være svært at lave et system der opfylder minimumskravene. Der er ikke noget avanceret i det. Det svære er at få økonomi i det fordi dem der kan leve med minimumskravene ikke er villige til at betale ret meget.

29
25. november 2023 kl. 09:25
Re: Kontrol

der er ikke meget "nymodens" der beregner folks skat i dag - og arbejdsgivere indbetaler jo frivilligt skatten til skat direkte.. Så der er ikke så forfærdelig meget teknologi i den del ?

For det første det er ikke frivilligt at arbejdsgiverne indbetaler til skat, det er et lovkrav.

Og jo, der er sket meget på det område de sidste år, med lønsystemer. For 25 år siden kunne jeg lave løn med et regneark. Det ville jeg betakke mig for at gøre i dag, selv med kun en ansat! 

 

Regler, afregninger, indberetninger og tidsfrister er blevet meget mere detaljerede, så brugen af et lønbureau er uundgåelig. Det kan så gøres for 20 Kr. plus moms pr. lønseddel. Men den pris kan sagtens stige, når skat finder på endnu mere, så ingen kan snyde skatten mere end døden.

Og din skat, den beregnes af et "system", hvor der aldrig kommer et menneske ind over.

Det næste bliver at der kommer AI ind over, som hvert år tager dit regnskab ud til kontrol, så den mindste fejl du laver, får du en bøde for. Det er jo per definition bevidst snyd!

 

28
24. november 2023 kl. 23:53
Re: Gad vide hvad de absolutte

Gad vide hvad de absolutte minimumskrav er til et regnskabsprogram?

Der er nogle krav der bidder. Eksempelvis at udbyderen skal være en uafhængig tredjepart og være ISO 27001 certificeret. Hvis der er tale om en program der kører lokalt hos brugeren, så skal der alligevel være daglig backup til en uafhængig tredjepart med samme krav til denne.

Det gælder for standardprogrammer. Så er der måske muligheden for at kalde det et specialudviklet program. Vi kender ikke kravene til det endnu, men et rigtigt godt gæt er at de stadig vil kræve at en uafhængig tredjepart tager backup.

Derfor kan vi teknisk set godt have en open source løsning, men du kan ikke gøre brug af denne løsning, uden at finde en tredjepart til at tage backup. Og det kan næppe gøres gratis givet de høje krav til sikkerhed og brug af IT revisorer med videre. Samt at leverandøren af backup løsningen skal stå til rådighed for myndighederne, såfremt Skat med flere ønsker at få udleveret en kopi.

I bedste fald ender vi med at nogen tilbyder at tage backup af X bilag årligt eller Y MB data. Hvordan er det væsentlig forskelligt fra de allerede eksisterende "gratis" løsninger, der kun er gratis indtil grænse Z er nået?

27
24. november 2023 kl. 23:42
Re: Kravet er bare digital bogføring.

Store virksomheder bruger f.ex. SAP eller andet egen hostet - og det er ligeså lovligt.

Nu er kravet at en uafhængig tredjepart skal tage daglig backup af et sådant egen hostet løsning. Således at Skat eller anden myndighed kan få udleveret data fra denne tredjepart, såfremt virksomheden selv ikke fremskaffer det.

26
24. november 2023 kl. 13:36
Re: Kontrol

Din kommentar får det til at lyde som om du mener virksomheder ikke skal betale den korrekte skat, ligesom privatpersoner. 

Hvordan får du det ud af den artikel ?


Drejer det sig ikke bare om, at det skal være muligt at lave det lovpligtige regnskab, når man har få (fx <100) posteringer om året, uden at være tvangsindlagt til at købe et standard system, som kan beløbe sige i adskillige 100'ede per måned, hvilket er penge direkte ud af vinduet, uden at man får noget ud af det.

25
24. november 2023 kl. 13:24
Re: Kontrol

Du kan også sammenligne med Schweitz. Men det er nok en debat som ikke hjemme på et teknisk site.

Det er også super interessant - og klart en sammenligning man bør gøre sig (centralt og dele offentigt) - så man hele tiden vurderer hvad man kan lære af andre, hvis noget. (jeg kender ikke nok til det schweisiske system og virkelighed)

24
24. november 2023 kl. 13:23
Re: Kontrol

Her diskuterer vi blot den teknologi som gør det muligt at opkræve så meget i skat!

Hvilken teknologi er det da?

der er ikke meget "nymodens" der beregner folks skat i dag - og arbejdsgivere indbetaler jo frivilligt skatten til skat direkte.. Så der er ikke så forfærdelig meget teknologi i den del ?

 

23
24. november 2023 kl. 12:35
Re: Kontrol

Hvis du ser på % delen af vores løn, efter vi har betalt for få læge, hospital, undervisning af vores børn - så ved jeg at man i mange stater i USA betaler over 60% af ens løn (inkl. skatten) for at få hvad vores skat dækker i Danmark.

Du kan også sammenligne med Schweitz. Men det er nok en debat som ikke hjemme på et teknisk site.

 

Her diskuterer vi blot den teknologi som gør det muligt at opkræve så meget i skat!

22
24. november 2023 kl. 10:38
Re: Kontrol

Så kontrol er vejen frem til endnu højere skattetryk! PS: Så kan vi være uenige i om skattetrykket er for højt!

Hvis du ser på % delen af vores løn, efter vi har betalt for få læge, hospital, undervisning af vores børn - så ved jeg at man i mange stater i USA betaler over 60% af ens løn (inkl. skatten) for at få hvad vores skat dækker i Danmark.

Samtidigt giver vores skat også hjælp til de svageste, hvilket bidrager til en langt lavere kriminialitet end de har i USA.

Hvis man spørger danskerne - så er flertallet glade for det de får for deres skat.. Og det er med god grund.

Kan det gøres bedre.. MEGET bedre.. og vi bør have en åben dialog og turde "prøve mere" - men løsninger er ikke f.ex. at "fyre medarbejderne før effektiviseringen Er indhentet"- som man gjorde i skat :) - eller at sænke skatten før effektiviseringen er indhentet.

Men det er et svært emne og man kan også sagtens finde evidens for at nogen gange, så kan man blive ved med at pøse flere penge i noget - det hjælper bare ikke - og så er det jo spild af skattekroner.

IMHO er løsningen at sikre at vi har en åben dialog om hvordan vi måler effekten af alt vi gør for vores fælles penge - og så løbende justerer og vurderer.

21
23. november 2023 kl. 20:51
Re: Kontrol

Din kommentar får det til at lyde som om du mener virksomheder ikke skal betale den korrekte skat, ligesom privatpersoner.  Det kan umuligt være tilfældet?

Jo indirekte.

 

På et tidspunkt lagde der en artikel på Skat's hjemmeside, hvor for brystede sig af at det var lykkedes dem over 100 år, at hæve skattetrykket fra 5% til 50%, artiklen blev dog ret hurtigt fjernet, da en 10 dobling af skatten var et dårligt budskab.

Det budskab som de ville formidle var at de var dygtige til at kontrollere, at det var muligt at øge skatten så meget, og bevare en retfærdighed i det!

Hvem har f.eks. ikke pralet med at have fået noget lavet sort. At snyde er et naturligt forsvar som alle griber til imod urimeligt høje skatter, og hvis det ikke er muligt, at kontrollere vil der opstå store forskelle på de som kan snyde og de som ikke kan snyde. 

Med kontrol opnår man at kvæle protesten mod skatterne, samtidigt med at de som i forvejen betaler meget ikke også bliver utilfredse. 

Så kontrol er vejen frem til endnu højere skattetryk!

PS: Så kan vi være uenige i om skattetrykket er for højt!

20
22. november 2023 kl. 21:35
Re: Kontrol

Din kommentar får det til at lyde som om du mener virksomheder ikke skal betale den korrekte skat, ligesom privatpersoner. 

Det kan umuligt være tilfældet?

19
22. november 2023 kl. 20:32
Re: Krav til alternativt frit regnskabsprogram.

Loven siger, Kapitel 5, Krav til digitale bogføringssystemer

==

§ 15. Et digitalt bogføringssystem, der udbydes eller anvendes til bogføring efter denne lov, skal opfylde følgende krav:

...

3) Understøtte automatisering af administrative processer, herunder ved automatisk fremsendelse og modtagelse af e-fakturaer og ved mulighed for kontering i overensstemmelse med en offentlig standardkontoplan i registrerede bogføringssystemer.

Stk. 2. Erhvervsstyrelsen fastsætter efter høring af told- og skatteforvaltningen nærmere regler om kravene til digitale bogføringssystemer efter stk. 1, herunder særlige regler for nærmere angivne bogføringssystemer, virksomheder eller brancher.

==

 

Og det gælder først per 1. juli 2024, så mon ikke der kommer nærmere regler om det inden den 1. juli.

Så er der nogen, der vil være med til at sikre en åbent fri og gratis løsning til digital bogføring? Nogle vil få brug for det allerede den 1. juli 2024. Andre har enkeltmandsselskaber og kan vente til 2026. Men det kommer.

Og jeg tror at vi er rigtig mange her, der har små konsulentvirksomheder, med ret få faktuarer om året og et par regninger til harddiske mm, eller holdingselskaber med få transaktioner, for hvem 200 kr om måneden er overkill for noget vi kunne lave med få linier i et regneark eller regnskabsprogram.

Jeg vil gerne  bidrage til et sådant projekt. Også gerne lægge hus til  et møde (eller en julefrokost), hvor vi kan diskutere det.

 

 

18
22. november 2023 kl. 19:25
Re: Klynk!

Skete der noget i den sidste halvdel af artiklen, der giver anledning til at ændre denne opsummering?

Næh, egentlig ikke. Martin Thorborg skal naturligvis hæve priserne så meget, han kan.

Der, hvor kæden hopper af, er de statslige krav til regnskabssystemerne, som begrænser det marked, kunderne kan købe ind på. Statslig autorisation er næsten altid en videreførsel af de gamle håndværkerlaug, som aldrig har handlet om at sikre en vis minimumskvalitet til kunden, men til gengæld altid har handlet om at tilgodese vennerne i branchen med en beskyttelse mod konkurrence fra nye markedsdeltagere.

Det er jo ikke sådan, at man kan tørre ansvaret for sit regnskab af på leverandøren af regnskabsprogrammet, blot fordi leverandøren har fået en blåstempling af Erhvervsstyrelsen - det er altid den enkelte virksomhedsejer, der i sidste ende hæfter for, hvad der foregår.

En vaks journalist burde undersøge, hvor disse krav kommer fra. Er det lobbyister fra de store revisionshuse, der har fået fat i noget snavs på en minister, eller hvad foregår der?

17
22. november 2023 kl. 19:13
Re: Krav til alternativt frit regnskabsprogram.

Men problemet bliver, at der er krav om automatisk fremsendelse og modtagelse af e-faktura. Også selvom virksomheden faktisk ikke bruger e-fakturaer.

Men gælder kravene også de såkaldt specialudviklede regnskabssystemer?

Jf. https://erhvervsstyrelsen.dk/krav-til-digitale-standard-bogfoeringssystemer bliver kravene til specialudviklede systemer offentliggjort senere i løbet af 2023 - men det er ikke lykkes mig at finde disse.

Og umiddelbart ser det ud som om, Erhvervsstyrelsen regner self-hostede Open Source-baserede regnskabssystemer med i den kategori - det er først et standard-system, når det udbydes til andre.

16
22. november 2023 kl. 18:52
Klynk!

Jeg læste kun halvdelen af artiklen, før jeg gav op.

En virksomhed har udført noget markedssegmentering, så de kan tilbyde et gratis produkt til een kundegruppe, uden at de kannibaliserer deres indtjening fra en anden kundegruppe. Det er alt sammen fint og godt. Afsætningsøkonomi for begyndere.

Nu stiller staten nye krav til kunderne, og det flytter på forudsætningerne for virksomhedens markedssegmentering, så de skal gentænke den, hvis de fortsat skal nyde fordelene ved at have de to kundegrupper.

Virksomhedsejeren ved godt, at ingen gider at lytte til, at det er synd for ham. Så i stedet græder han krokodilletårer over, at det er synd for kunderne. Og han har fundet en journalist, der er naiv nok til at være hans talerør.

Skete der noget i den sidste halvdel af artiklen, der giver anledning til at ændre denne opsummering?

15
22. november 2023 kl. 18:35
Krav til alternativt frit regnskabsprogram.

Der er flere gode frie alternativer til digital bogføring.

Men problemet bliver, at der er krav om automatisk fremsendelse og modtagelse af e-faktura. Også selvom virksomheden faktisk ikke bruger e-fakturaer.

E-fakturaer er ikke specificeret helt præcist i loven, men når de engang skal godkendes så skal det nok EAN/Nemhandel og/eller PEPPOL (https://en.wikipedia.org/wiki/PEPPOL).

Efter min mening, så er GnuCash det mest oplagte til digtal bogføring: https://www.gnucash.org/

Der må være nogen her på V2, der kender noget til E-fakturering og kan hjælpe med integrere det i GnuCash, eller et andet frit system. Det behøver ikke at være særlig nemt eller brugervenligt (jeg skal fx ikke selv bruge det) og det kan bruge andre tjenester, der håndterer selv faktureringen. Har set på Sproom (https://sproom.net/), som er gratis for op til 5 faktureringer per måned.

14
22. november 2023 kl. 16:00
Kontrol

Regeringen mener, at danske virksomheder kan spare 2,9 milliarder kroner ved at bruge et digitalt regnskabsprogram. 

Sikke en gang bullshit. Regeringen vil sikre at de kan malke hver en skattekrone ud af det arbejdende Danmark.

 

12
22. november 2023 kl. 13:38
Re: Kravet er bare digital bogføring.

Den kommentar var vist sort snak for andre end de allerede indviede, kan du udbygge forklaringen en smule på lægmandsdans

Skat har i forvejen en liste af krav til hvad et "bogføringssystem skal kunne" - og det er det krav du skal leve op til med det system du anvender.

Store virksomheder bruger f.ex. SAP eller andet egen hostet - og det er ligeså lovligt.

iigeledes kan man bruge en revisor der tager imod ens modtagne regninger/ udskrevede fakturaer - og bogfører dem i et digitalt regnskabssystem.

 

Der findes flere open source systemer, der lever op til de krav (se de 2 jeg nævnte) - og et dansk udviklet regnskabssystem er der faktisk også..  (jeg ikke lige kan finde desværre)

11
22. november 2023 kl. 13:26
Re: Kravet er bare digital bogføring.

Jeg tror at det Klavs siger er at skat ikke kræver at man bruger et system som kan direkte tale med skat.

Som jeg husker : Man skal angive hvordan man sikrer bogføring er up to date og at man kan fremvise alt materiale digitalt.

For systemerne er der vel kommet nogle krav om at man ikke må ændre i faktura eller andre posteringer efter de blev gemt. I stedet skal man annullere, kommentere og lave nyt eller rette med ekstra transaktions postering. Dvs alt skal kunne spores hvis det er et system man bruger.

Tror ikke man er forpligtet til at bruge sådan et men man undgår en hel del diskussioner hvis man kan vise sin bogføring på den måde hvis der opstår spørgsmål.

 

10
22. november 2023 kl. 13:23
300000

De 300000 kr er vel et ok skel imellem fritidsbiks of professionelt firma. Både set fra myndighederne og leverandørernes side.

Dinero har levet godt på den gratis markedsføring, som det har været, at kunne trække kunder ind - gratis for kunden -  mens de var små og så holde på dem når de voksede. Hvis man fremover allerede skal betale længe inden man har en forretning, som man kan leve af, tænker jeg, at mange vil shoppe økonomisystem på en anden måde end den Dinero har levet højt på. Men dem om det; jeg tror bare ikke, at det er det korrekte træk.

8
22. november 2023 kl. 13:05
Re: Kravet er bare digital bogføring.

Den kommentar var vist sort snak for andre end de allerede indviede, kan du udbygge forklaringen en smule på lægmandsdans

7
22. november 2023 kl. 12:34
Lidt mærklig hvis de ville

Lidt mærklig hvis de ville hæve priserne nu. Jeg har brugt bilag i skyen og alle de andre features som nu bliver krav fra dag et og betalt for det. Hvorfor skulle det nu blive dyrere at drive den slags service?

Det er vel kun at dem som indtil nu ikke har brugt de features og nu SKAL bruge dem, må begynde med at betale og dermed dække den ekstra indsats.

Jeg håber ikke at deres sikkerhed har været elendig, bare fordi Skat ikke har haft krav. Det siger sig selv at hvis man opbevarer følsomme data for andre (og sig selv) i skyen, så skal der være styr på sikkerheden fra dag et.

6
22. november 2023 kl. 11:47
Gad vide hvad de absolutte

Helt enig, Simon. Der har været meget snak om, hvem der skal omfattes, men meget lidt om, hvad de reelle krav til regnskabssystemerne egentlig er. 

At staten kræver at bilag lægges i "skyen" læser jeg lidt som at de skal arkiveres lodret! Well - ingen kan da lægge data i skyen, hvis man ikke ønsker at Google og Microsoft og Amazon læser med! Det er ligeså tosset som at skoleelevers kommunikation skal i skyen - det er der vel ingen, der kunne finde på?

 

Jan Ferré

5
22. november 2023 kl. 11:45
Re: Gad vide hvorfor...

..."Erhvervsstyrelsen" vil indføre krav om certificering når Skat i lange tider var godt tilfreds med et regneark?

Man har vel vurderet at der er for mange små virksomheder i Danmark, og så vil man øge kravene, så man mindsker antallet.

4
22. november 2023 kl. 11:44
Bilag i skyen

Hvem har kontrol med hvad der sker med oplysninger i skyen

Hvem garanterer for sikkerhed mod hackerangreb i skyen

3
22. november 2023 kl. 11:21
Kravet er bare digital bogføring.

Kravet er bare digital bogføring. Man kan benytte http://sql-ledger.com/ vel sagtens? (open source - udviklet i tyskland) eller https://ledgersmb.org/ (fork og omskrivning af sql-ledger - til et community drevet projekt - med bredere commerciel support og hosting muligheder)

 

2
22. november 2023 kl. 08:46
Gad vide hvorfor...

..."Erhvervsstyrelsen" vil indføre krav om certificering når Skat i lange tider var godt tilfreds med et regneark?

 

1
22. november 2023 kl. 07:55
Gad vide hvad de absolutte

Gad vide hvad de absolutte minimumskrav er til et regnskabsprogram? Der må da være et marked for at lave en billig konkurrent til Billy og Dinero som opfylder minimumskrav. Jeg kan lave backend og infrastruktur hvis der er en der vil stå for en frontend og en anden der vil stå for at sørge for at vi følger reglerne og bliver certificeret :-)

Personligt ville jeg gerne betale lidt for at kunne lave en faktura, bogføring, uploade bilag og afstemme med banken, men da min omsætning svinger fra 0 til 60.000 kr om året syntes jeg det er meget at skulle betale 199 kr om måneden for et regnskabsprogram og det samme til banken for at have en konto. 

Jeg behøver ikke mulighed for erhvervslån, mobil app, lønsystem, mulighed for at ringe til en revisor og integration til alt muligt.