EU-Kommissionen om ny Privacy Shield: Compliance frem for deadline

Håndtryk, aftale, EU, USA, deal
Illustration: NiroDesign | Bigstock.
USA og EU forventer at skrive under på en ny Privacy Shield-aftale inden året er omme, skriver flere medier. Men ifølge EU-Kommissionen er det ikke en konkret ambition for de europæiske politikere. Deres førsteprioritet er nemlig, at aftalen »fuldt ud« lever op til EU-Domstolens krav.
18. november 2021 kl. 14:23
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Dataansvarlige tværs over Europa venter i spænding på, at politikere fra EU og USA giver hånd på en ny aftale om dataoverførsler. Uden forgængeren, Privacy Shield, er det nemlig meget vanskeligt for europæiske virksomheder og organisationer lovligt at sende personoplysninger over Atlanten.

Forhandlingerne mellem EU og USA er i fuld gang, og hvis man skal tro flere medier, forventer parterne at have en aftale i hus inden årets udgang.

»Forhandlere håber på at sikre en ny aftale inden slutningen af året med regelmæssige møder mellem hold fra Bruxelles og Washington,« skriver mediet Politico.

Også Euractiv har en anonyme kilde, der fortæller det samme:

»En kilde tæt på emnet fortæller Euractiv, at Kommissionen forventer at nå en aftale inden slutningen af året,« skriver mediet.

Men ifølge Kommissionen er det langt fra en konkret ambition i EU. Det vigtigste for politikerne i Bruxelles er nemlig, at man får en aftale i hus, der kan modstå eventuelle udfordringer ved EU-Domstolen.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger