Det fremtidige arbejdsliv: Seks principper viser sig i krystalkuglen 

Hjemmearbejde
Illustration: Bigstock/Rido81.
Fleksibilitet, hjemmearbejde og mindre rejsetid. Det er nogle af de tendenser, det fremtidige arbejdsliv vil byde på. Fælles er, at arbejdslivet skal tilpasses den enkelte – men de unge gider ikke at arbejde hjemme.  
19. oktober 2020 kl. 14:47
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mens de fleste medarbejdere og ledere foretrækker at fortsætte arbejdslivet med en enkelt eller to hjemmearbejdsdage om ugen, vægrer de unge under 30 år sig. 

44 procent af de unge er direkte negative over for at arbejde hjemme, viser resultater af en spørgeundersøgelse, som Ingeniørforeningen IDA har foretaget blandt 2.270 medlemmer. 

Foreningen har i september gennemført en analyse, der bygger på fokusgruppemøder med HR-chefer fra store virksomheder som NNE, IBM og Region Hovedstaden, tillidsrepræsentanter samt resultater af spørgeundersøgelsen blandt medlemmerne.

Tilsammen har det resulteret i seks principper, som lægger grundstenene for fremtidens arbejdsliv:

Medbestemmelse er merværdi, relationer redder regnskabet, one size fits none, ude bedst – hjemme mere, spilleregler eller kaos og ‘anderledelse’.  

Et fleksibelt arbejdsliv

Et par af principperne, såsom ‘medbestemmelse er merværdi’, ‘one size fits none’ og ‘ude bedst – hjemme mere’ bevæger sig i retning af et mere fleksibelt arbejdsliv for den enkelte, for ikke alle er ens, når det kommer til arbejdsform.

Hovedparten, 63 procent af medarbejderne og 59 procent af lederne, var positive over hjemmearbejde i tiden under nedlukningen.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger