Dansk klimamål i fare: Miljøvismænd vil regne på behovet for nye indsatser

Plus5. april kl. 12:005
Dansk klimamål i fare: Miljøvismænd vil regne på behovet for nye indsatser
Efterladte planterester på markerne er en stor kilde til lattergas. Der er dog stor forskel på udledningsmængden afhængigt af plantetypen, og det tager de nuværende emissionsfaktorer ikke højde for. En overordnet buffer på klimamålene skal sikre, at Danmark lever op til Klimaloven på trods af usikkerhed om udledningerne. Illustration: Bigstock/Oleksandr Yucynskyi.
Uklarheden om, præcis hvor meget drivhusgas biologiske processer udleder, nødvendiggør en sikkerhedsmargin, mener Det Miljøøkonomiske Råd.
Artiklen er ældre end 30 dage

I fremtiden bliver regeringen nødt til at sigte væsentlig over klimalovens mål, hvis Danmark faktisk skal nå målet. De biologiske processer, som står for store dele af drivhusgasudledningerne – og derfor skal reduceres – er nemlig så usikre, at vi ikke kan være sikre på, at den beregnede reduktion er den reelle reduktion.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Få en forlænget erhvervsprøve
Med et erhvervsabonnement kan du få en forlænget prøveperiode.
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
5 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
5
8. april kl. 14:23
Re: Vi og Verden...!

Erik: Du plukker en sætning ud af mit indlæg. Det er useriøst, når mit indlæg helt tydeligt handler om en bredere global indsats.

4
6. april kl. 09:55
Re: Vi og Verden...!

Vi bruger 98 % af kræfterne på den politiske indsats: - at diskutere de danske udslip, som er en dråbe i havet, faktisk kun ca. 0,1 % af det globale udslip! 

Så du mener vi skal pege fingere af alle de andre lande som i kraft at de har en større befolkning og derfor med overvejende sandsynlighed også udleder mere end os?

Hvis udledningerne nu bliver delt ud pr person, hvilket må være rimeligt, så ændre billedet sig tydeligt. Vi kan da ikke pege fingre af andre bare fordi vi er et lille land med ca 5,8mill indbyggere. Vi kunne reelt være så selvfede og fordoble vores forbrug og kalde de andre store land for nogle svin fordi opgørelserne typisk er på landsplan. 

Selvfølgelig betyder det da langt mere hvis de store lande reducere deres forbrug og det skal vi da også skubbe på for at det sker.... men fej nu for egen dør først!!

 

https://ourworldindata.org/grapher/consumption-based-energy-per-capita?tab=chart&country=CHN~TUR~JPN~USA~GBR~IND~ZAF~AUS~BRA~DEU~FRA~SWE~ESP~KOR~NOR~MEX~DNK

 

 

3
5. april kl. 13:54
Vi og Verden...!

Det er useriøst at bruge så mange kræfter (og energi!) på at diskutere, om nogle vilkårligt fastsatte mål opfyldes i 2025, 2030, 2040 eller 2050.

I stedet skal vi bruge kræfterne på at reducere mængden af klimagasser på den mest effektive måde.

Ca. 80 % af den udsendte CO2 kommer fra flere tusind kraftværker (værst: de kulfyrede) og transportsektoren: biler, skibe og fly.

DERFOR skal vi agitere internationalt og ikke bare snæversynet dansk.

Vi bruger 98 % af kræfterne på den politiske indsats: - at diskutere de danske udslip, som er en dråbe i havet, faktisk kun ca. 0,1 % af det globale udslip! 

Jeg foreslår, at Klimarådet ikke blot ser på Danmark, men anbefaler regeringen at se globalt på klimaet. Det ville være et kæmpe fremskridt!

 

2
5. april kl. 13:15
Re: Er der lidt kaos

DK skal være et foregangsland.

Hvorfor? "Vi" har rent praktisk opfundet den moderne vindmølleindustri, hvorfor skylder vi nogen noget? Enig i at viden ikke er en faktor når det kommer til at udtale sig, men sådan er det jo tingene foregår i klimakirken. Der skal bare RÅBES HØJT, VEDVARENDE OG I EN PASSENDE "GRØN" NUANCE. 😛

1
5. april kl. 12:21
Er der lidt kaos

Før man politisk vedtager noget, burde der vel være et solidt faglig grundlag for det man vedtager. det er vel rimeligt?

Det er der tilsyneladende ikke, trods input fra forskere og eksperter? 

Så vil forskere/eksperter have indlagt en buffer, det er jo ikke seriøst!

De danske udmeldte CO2 reduktioner er rimelig høje, DK skal være et foregangsland.

Ved man reelt hvad man taler om?