Amerikanske tropper får gigabit-bredbånd fra satellit

11. oktober 2007 kl. 14:26
En ny type kommunikationssatellit, der har ni gange så meget kapacitet som de nuværende, blev onsdag sendt i omløb af det amerikanske militær.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det amerikanske militær opsendte onsdag en ny kommunikationssatellit til en pris af 2,1 milliarder kroner.

Satellitten blev opsendt med en Atlas-V raket fra rampe 41 på Cape Canaveral-rumcenteret i Florida.

Kommunikationssatellitten, kaldet WGS SV-1 (Wideband Global Satcom), er den første i en ny generation af amerikanske militære kommunikationssatellitter, der skal sikre bedre dækning og kommunikation med soldater i felten. Satellitten er et supplement til det amerikanske forsvars eksisterende UHF-F/O-satellitter. Når WGS-systemet er fuldt udbygget, vil det bestå af seks satellitter.

Opsendelsen forløb som planlagt. Atlas-raketten placerede satellitten i den planlagte overførelsesbane omkring 31 minutter efter opsendelsen. I de kommende måneder vil satellitten blive afprøvet, inden den kommer i drift i starten af næste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svarer til ni Dscs-satellitter
En WGS-satellit har lige så meget kapacitet som ni af forsvarets nuværende Dscs-satellitter (Defense Satellite Communications System).

Satellitten er bygget af rumfirmaet Boeing, udrustet med Xenon-ion-motorer og nye højeffektive solceller. WGS SV-1 vejer 5,8 ton og leverer kommunikation i 500 MHz-området af X-båndet og 1 GHz i Ka-båndet.

Afhængig af modulation kan den levere bredbåndskommunikation med hastigheder på mellem 2,4 og 3,6 Gbit/s.

Dens 19 uafhængige transpondere, hvoraf de ni er i X-båndet og de ti i Ka-båndet, kan rettes ind, så de hver især dækker individuelle områder på Jorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De følgende to satellitter i WGS-systemet skal opsendes i 2007 og 2008 med Delta-IV- og Atlas-V-raketter. Satellit nr. 4, 5 og 6 vil blive opsendt i 2011, 2012 og 2013.

Dokumentation

Globalsecurity.org om WGS

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning