35 millioner kroner skal sætte endnu mere skub i digitaliseringen af SMV’er

SMV'er
Illustration: Nanna Skytte.
Digitalisering er ikke førsteprioritet for en lang række danske SMV’er. Men den tendens skal ændres, og en millionpulje fra regeringen skal skubbe på. SMV’erne skal have digitaliseringen skræddersyet ind i forretningsmodellen, lyder det fra Dansk Erhverv. 
22. oktober 2020 kl. 12:17
errorÆldre end 30 dage

En særlig bevilling på 35 millioner kroner sætter igen fokus på, at flere små og mellemstore virksomheder skal sætte digitaliseringen under lup og få det implementeret i virksomheden. 

Bevillingen kommer fra et bredt flertal af Folketingets partier på opfordring fra de regeringsnedsatte genstartsteams, der blev etableret under corona-krisen i foråret.

Chefkonsulent i Dansk Erhverv, Frederikke Rosendal Egede Saabye peger på, at SMV’erne typisk har øje for driften og produktionen, og derfor lægger de flest ressourcer der. Derfor er er hun glad for, at de nu får endnu et skub i den rigtige retning.

»Det betyder, at flere små og mellemstore virksomheder kan få en hjælpende hånd til at få digitalisering ind i virksomheden, og det er der stadig mange, der har brug for,« siger hun. 

Det er nemlig knap 60 procent af danske virksomheder med 10-19 ansatte, der har en lav eller meget lav grad af digitalisering, og for virksomhederne med 20-49 ansatte er andelen knap 50 procent, viser en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen. 

For at komme den manglende digitalisering til livs nedsatte den tidligere regering programmet SMV:Digital, der løber fra 2018-2021. Formålet er at fremme digitaliseringen og e-handlen mellem små og mellemstore virksomheder på tværs af alle erhverv i Danmark. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger