Ishøj-virksomhed vil være grøn: »Det handler om fornuft og sparsommelighed«

Imas adm. direktør Allan Rasmussen
Imas blev stiftet af Allan Rasmussens farfar, og han har selv været adm. direktør for virksomheden siden 2005. Illustration: Imas .
Hos Imas har åbenhed om bæredygtighed mellem ledelse og medarbejdere været en vigtig faktor for at lykkes med virksomhedens både store og små grønne projekter, og direktøren, der er tredje generation i spidsen for virksomheden, er lidt træt af brokkeriet i branchen over, hvor svært det er at komme i gang med den grønne omstilling. 
2. maj kl. 12:00

For Allan Rasmussen, der er adm. direktør i den snart 80 år gamle familievirksomhed Imas, er den grønne omstilling både god forretning og lidt af et personligt korstog.

Selvom det personlige engagement har været en vigtig drivkraft, kan Allan Rasmussens egen indsats ikke desto mindre kun tage virksomheden en del af vejen. For at udviklingen bliver forankret, kræver det, at de ansatte kommer med. For ham at se er en af lederens vigtigste opgaver i forhold til den grønne omstilling derfor også at sørge for at tage dialogen med de ansatte.

»Det er sådan set ikke svært at motivere de ansatte til at tage del i affaldssortering og andre grønne initiativer, men som leder handler det om hele tiden at være villig til at forklare dem motivationerne bag det, og hvor lang tid det tager at tjene de grønne investeringer hjem igen,« lyder det fra Allan Rasmussen.

Den form for åbenhed får nemlig medarbejderne til at se det som et fælles projekt frem for noget, som bare bliver trukket ned over ørerne på dem. Så da Allan Rasmussen eksempelvis besluttede sig for at lave en total udskiftning i belysningen på maskinfabrikken som led i deltagelsen af Dansk Industris 'Klimaklar SMV'-program, tog han også medarbejderne på råd.  

»Vi havde en større snak om, hvor mange lumen vi skulle have og i hvilken arbejdshøjde. Vi oplevede, at folk blev virkelig glade for skiftet væk fra lysstofrør, da det kom på plads,« fortæller direktøren. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger