Nyt værktøj hjælper virksomheder i gang med dataetik

Nyt værktøj hjælper virksomheder i gang med dataetik
Illustration: Bigstock/MchlSkhrv. Se større version
Branchenyt 13. oktober kl. 14:10

I takt med at anvendelsen af data og ny teknologi vokser, er det vigtigere end nogensinde at etablere en dataetisk praksis, mener Dataetisk Råd. 

Rådet har derfor udviklet et værktøj, virksomheder kan benytte til at træffe dataetiske beslutninger både i hverdagen og i forbindelse med større strategiske valg.

»Jeg oplever, at mange virksomheder, myndigheder og organisationer vægter ordentlighed, troværdighed og tillid højt, og at virksomheder er opmærksomme på konkurrencefordelene ved at have dataetisk orden i butikken. Men etiske vurderinger kan være svære at sætte i system og indarbejde i den daglige praksis. Og hvordan kommer man i gang?,« siger Johan Busse, formand for Dataetisk Råd.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Forsiden