Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Simplexity - sådan finder du simple løsninger på komplekse problemer

Komplekse problemer behøver ikke betyde komplekse løsninger. Det handler om at finde den rigtige måde at se problemet på, og at stille gode spørgsmål.
Synspunkt3. juni 2021 kl. 09:42
errorÆldre end 30 dage

Har du prøvet at sidde med et problem eller en udfordring med så mange hensyn at tage og dimensioner at overveje, at du følte, du druknede i detaljer? At der enten er endeløse muligheder for, hvor man skal starte eller det modsatte - alle veje virker blokerede? Og at der ikke er nogen ekspert, som kender svaret - måske ved du ikke engang, hvilket spørgsmål du skal stille? Så har du nok siddet med et komplekst problem. Snowden’s cynefin framework beskriver komplekse problemer som problemer, der indeholder noget nyt, som ikke kan besvares af eksperter eller god praksis, men hvor man er nødt til at prøve sig frem og lære, hvad der virker hen ad vejen. 

For eksempel er det normalt et komplekst problem at finde det rigtige job, fordi der er mange aspekter, du skal overveje, og du har ikke fuld kontrol over, hvem der vil ansætte dig.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.