Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Livagtige chatbots stiller os i nye etiske dilemmaer

Med kunstig intelligens kan vores talende assistenter udvikle sig og blive menneskets nye bedste ven. Når vi begynder at diskutere personlige emner med en robot, så skal vi forholde os til, at det kan have store konsekvenser for os både mentalt og fysisk. Næste generation computerassistenter giver os en række etiske udfordringer, vi både som udviklere og lovgivere er nødt til at tage stilling til.
Synspunkt29. oktober 2020 kl. 15:29
errorÆldre end 30 dage

»Tast 1 for kundeservice, tast 2 for omstillingen.« At kommunikere via tale med it-systemer har været virkelighed i årtier. Mens de simple énvejstelefonomstillinger stadig er meget udbredte, stormer systemer som Amazons Alexa, Apples Siri og Google Assistent frem. Lige om hjørnet venter conversational AI, der gør det svært at skelne mellem menneske og maskine.

Conversational AI dækker over hyperrealistiske computerassistenter, som kan tale med os i et naturligt sprog – altså på samme måde, som vi taler med et andet menneske. Den nye generation af conversational AI har et stort kommercielt potentiale.

Når en virksomhed kender sine kunder og deres præferencer, kan en AI-assistent tilpasse sig, så den optimalt matcher den enkelte kundes profil og udvikler sig med kunden over tid. Vi vil som kunder blive mødt af en assistent med egenskaber og fremtoning, der passer optimalt til situationen.

AI-assistenterne bliver svære at skelne fra mennesker

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.