Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Fordelene ved digitalisering flader ud, hvis vi ikke tager næste fase til os

Linda Lindborg, salgschef for Boomi i Danmark og Norge.
Illustration: Boomi.
Virksomheders digitale transformation har primært været drevet af automatisering af en lang række manuelle processer. Det har forbedret effektiviteten markant. Men intelligensen mangler, og den automatisering, som vi kender i dag, kan ikke orkestrere forretningsprocesser på nogen intelligent måde. Det kan løses i den næste fase, nemlig hyperautomatisering.
Synspunkt9. maj kl. 14:27

Digital transformation drevet af automatisering har ændret den måde, som organisationer verden over arbejder på. Det har fremskyndet levering af produkter og tjenester, og har skabt operationel effektivitet i hele virksomheden. Men automatisering har sine begrænsninger. Traditionel automatisering bruger tags og triggere til at igangsætte den næste begivenhed i en sekvens. Det holder bestemt tingene i gang, men det er ikke tilstrækkeligt til intelligent at orkestrere hele forretningsprocesser, der går på tværs af flere systemer og afdelinger. Det skyldes, at traditionel automatisering er statisk. Hvis processer, arbejdsgange, apps eller data ændres, skal udviklerne opdatere deres automatiseringer – hvilket i bund og grund forvandler en automatiseret proces til en manuel proces.

Hyperautomatisering derimod bruger kunstig intelligens og maskinlæring (AI/ML) til at identificere mønstre og herudfra skabe smarte automatiseringer, der kan udvikle og tilpasse sig ændringer med den hastighed og skala, som virksomhederne har brug for lige nu.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger