Virksomheder på den største medarbejderjagt i mere end 10 år

Rekruttering, ansættelse, udvælgelse
Illustration: Bigstock. Se større version
Virksomheden Interacoustics skal bruge mere end 100 nye ingeniører og andre højtuddannede de kommende år, men direktøren forudser, at det kan blive nødvendigt at kigge til udlandet for at besætte stillingerne. Hen over sommeren er udbuddet af stillingsannoncer nået op på et niveau, der ligger 110 procent højere end samme tid sidste år, viser tal fra Jobfinder.
26. august 2021 kl. 14:11
errorÆldre end 30 dage

Interacoustics, der forsker i og udvikler måleudstyr til hørelse og balance, oplever en støt voksende efterspørgsel og har netop købt nabogrunden for at få plads til at vækste. Udvidelsen skal blandt andet rumme 100 nye medarbejdere, som virksomheden forventer at ansætte de kommende år, fortæller direktør Carsten Kind, der særligt er på jagt efter ingeniører og andre højtuddannede specialister.

»Vi er verdens største inden for vores område i dag,og gør det godt rundt omkring i verden, så jeg tror, vi kan blive ved med at vokse. Det momentum gør, at vi fortsætter med at rekruttere, og bekymringen er, at det momentum fader ud, hvis vi ikke får de ingeniører, vi skal bruge.«

​Bekymringen for, at der er ingeniører nok til alle, er ikke grebet ud af det blå. Jagten på ingeniører og andre højtuddannede specialister er Interacoustics nemlig ikke alene om.

En opgørelse fra rekrutteringsplatformen Jobfinder dokumenterer, at det har været en glohed sommer på ingeniørarbejdsmarkdet. Således er der slået 111 procent flere jobannoncer op end på samme tid sidste år. Jobfinder er ejet af Teknologiens Mediehus, som også står bag dette site.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.