Vindmølle-gigant frygter ny datalov: »Det vil totalt overrumple vores it-folk«

21. april kl. 05:002
Simens vindmølle
Illustration: PR-Foto / Siemens.
EU har vedtaget en ny datalov, der skal tvinge virksomheder til at dele langt flere data. Loven vil dog ramme europæiske virksomheder alt for hårdt, lyder kritikken.
Artiklen er ældre end 30 dage

Virksomheder i hele EU skal til at dele langt flere data med både myndighederne og andre selskaber. Det er indholdet af en ny data-lovgivning, som netop er blevet stemt igennem  EU-Parlamentet.

Men de nye regler for datadeling, der har fået navnet Data Act, risikerer at betyde store ekstraregninger til dansk erhvervsliv.

Sådan lyder advarslen fra Dansk Industri, der frygter, at reglerne kommer til at ramme innovationen i danske virksomheder.

Læs hele artiklen

Tech Management er Teknologiens Mediehus’ ledelsesmedie, der klæder dig på til stærk ledelse i den teknologiske transformation.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. april kl. 14:16

Russerne må da fryde sig over den utrolige naivitet, som hér lægges for dagen. Det bliver jo en ren fornøjelse at sidde tilbagelænet og høste data uden skæg og blå briller. Og samtidig får man påført virksomhederne yderlige frugtesløse udgifter - en EU-sportsgren i hastig udvikling - som jo også er skrivebordsbevarende for systemets kreative sjæle. "Hvad skal vi lave i dag ?" "Vi finder på et eller andet ligegyldigt, der vil belaster erhvervslivet - og bevarer vores job"

2
21. april kl. 15:46

Russerne må da fryde sig over den utrolige naivitet, som hér lægges for dagen. Det bliver jo en ren fornøjelse at sidde tilbagelænet og høste data uden skæg og blå briller.

Der er nok flere end russerne, der vil frydes.