Med på en lytter? Nye akustiske støjmålinger kan gøre det nemmere og billigere at finde lækager.
Med på en lytter? Nye akustiske støjmålinger kan gøre det nemmere og billigere at finde lækager.

Foto : Kamstrup A/S

Vandmåler lytter sig til lækager

Ny ultralydsteknologi gør det muligt at mindske antallet af lækager ved hjælp af akustiske støjmålinger. Det giver mulighed for en mere proaktiv indsats mod vandspild – hvor man kan identificere tegn på et kommende brud og skifte rørene, inden de lækker.
Lækageovervågning er oftest en tidskrævende, ineffektiv og dyr opgave for forsyningerne – særligt i jord- og stikledninger. Og en rundspørge til fem nordeuropæiske lande foretaget af Ennova anslår, at op mod en tredjedel af forsyningernes samlede vandtab skyldes lækager i netop stikledninger.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Tech Management er samlingsstedet for ledere og beslutningstagere, der har interesse for digital udvikling og erhvervslivets vækst.

Vi samler trådene for dig i vores tre ugentlige nyhedsbreve om ledelse, forretning og teknologi. Vores mission er at klæde ledere på, til at træffe strategisk kloge beslutninger for deres forretningsudvikling.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til [email protected]

Nævnte firmaer

Fakta om lytteteknikken

Den akustiske lækageovervågning består af vandmåler flowlQ® 2200 med integreret akustisk lækageovervågning koblet op på analyseplatformen Leak Detector samt en række service- og træningsmuligheder.

Løsningen er udviklet i samarbejde med Skanderborg Forsyning og Børkop Vandværk. Derudover har VandCenter Syd og Trefor gennemført felttest med i alt 1.000 målere fra september 2018 til juni 2019.

Læs mere her.