Universitetssamarbejder gør digitaliseringsprojekter mulige på Riget

Christian Michel Sørup
Teamleder Christian Michel Sørup fra Digitaliseringsenheden på Rigshospitalets Forbedringsafdeling. Illustration: Julie Ring-Hansen Holt. Se større version
Digitaliseringsenheden på Rigshospitalet understøtter klinikernes arbejdsprocesser og har blandt andet skåret halvanden dag af vagtplanlægningen for de ledende overlæger. Men de mange optimeringsløsninger ville aldrig være mulige uden et løbende samarbejde med universiteterne.
15. november 2021 kl. 12:17
errorÆldre end 30 dage

Hvis man kunne kombinere treenigheden af data om, hvor mange patienter, man kan presse igennem Rigshospitalet jf. hospitalets kvalitetskrav, med de ressourcer, der er til rådighed, og den aktivitet, hospitalet planlægger med, ville man have et rigtigt stærkt værktøj til at lave et sundhedsvæsen, der er i økonomisk balance og kan levere den bedste ydelse for de penge, man har.

Det er i korte træk det potentiale, teamleder Christian Michel Sørup fra Digitaliseringsenheden på Rigshospitalet har, og det potentiale, han drømmer om at realisere. 

»Vi kan levere dataunderstøttede løsninger på komplekse problemstillinger, som blandt andet bygger på simuleringsmodeller og machine learning-algoritmer. Til dagligt går vores arbejde dog mest ud på at besvare simple forespørgsler, som godt nok kræver grundig indsigt i datastrukturerne, men ikke kræver synderligt indgående dataanalytiske kompetencer,« forklarer han.

Selv er han uddannet civilingeniør fra DTU Management og er gået ‘statistikvejen’. Han er teamleder for dataanalytikerne i den afdeling på Rigshospitalet, der så fint hedder ‘Forbedringsafdelingen’, som har alt fra sygeplejersker og læger over socialog, ergoterapeuter og fysioterapeuter til psykologer ansat. Og så de fire dataanalytikere, Christian Michel Sørup deler kontor med. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.