Ugens tech-rundtur: Verdens største 3D-printer bygger en båd

Rostgaard
Redaktør for Tech Management Anders Rostgaard Birkmann tager dig på tur rundt i verden til de teknologiske frontløbere. Illustration: Lasse Gorm Jensen. Se større version
Kunstig intelligens rykker (igen), millionbesparelser på grund af data og algoritmer samt blockchain forklaret til et barn. Tag med på den ugentlige tech-rundtur med Tech Management.
Analyse3. november 2019 kl. 11:30
errorÆldre end 30 dage

? Bystyret i Boston sparer millioner med data og algoritmer

Alle taler om at blive datadrevne. Væk med mavefornemmelsen og brug af data til at træffe beslutninger, lyder mantraet.

Det giver mening. Med vores talrige it-systemer kan vi høste flere og flere data. Spørgsmålet er bare, om vi fortolker dem rigtigt, og om de i sidste ende resulterer i bedre forretning.

World Economic Forum fortalte i denne uge om et klasseeksempel på, hvordan man ikke bare skåler for de datadrevne drømme, men rent faktisk skaber værdi med data.

Eksemplet kommer fra Boston, som stod overfor en udfordring med driften af sine skolebusser. Det var svært at finde chauffører. Busserne var dyre i drift. Og CO2-udledningen var også et problem.

Et team fra MIT Operations Research Center vandt opgaven med at tænke nyt. Resultatet er et fascinerende algoritmebaseret system, der trækker på et væld af data og sparer bystyret 5 mio. dollar om året foruden at levere en ikke ubetydelig reduktution i CO2-udledningerne.

Se alle detaljerne fra World Economic Forum her.

?Den ustoppelige kunstige intelligens

Der går næsten ikke en uge uden endnu et ‘gennembrud’ inden for disciplinen kunstig intelligens.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.