Ugens tech-rundtur: Når kunstig intelligens siger 'huttelihut'

Rostgaard
Illustration: Lasse Gorm Jensen.
Analyse12. januar 2020 kl. 11:30
errorÆldre end 30 dage

???? Derfor tager tech-investeringer tid

Set fra en økonomisk synsvinkel er investeringer i ny teknologi ikke altid en fryd. Især når det gælder de lidt større teknologiske indgreb – de såkaldte transformative teknologier – er der typisk et pænt gab mellem selve investeringen og forløsningen af det økonomiske potentiale. Det er et ufravigeligt faktum. ‘Hvorfor’ har været den store gåde.

Nu kommer der måske en hjælpende hånd til at neddrosle dramaet mellem udviklingschefen og CFO’en, når der på strategimødet skal drøftes investeringer i ny teknologi.

Wall Street Journal skriver i denne uge om et arbejdspapir fra det amerikanske National Bureau of Economic Research – The Productivity J-Curve. Arbejdspapiret forsøger at forklare den forsinkede økonomiske effekt af den type teknologier, der har en meget bred anvendelse som dampmaskinen, elektricitet og internettet. I fremtiden kan det også handle om eksempelvis kunstig intelligens.

Det er ikke hvem som helst, der står bag. Blandt forfatterne er den anerkendte økonom Erik Brynjolfsson, der over den seneste årrække har excelleret i krydsfeltet mellem ny teknologi og økonomi.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger