Tre gode råd om at lede i en ny fleksibel virkelighed

Work-life balance
Illustration: Chinnapong, Bigstock. Se større version
Efter corona ønsker mange at holde fast i den fleksibilitet, de pludselig fik foræret, da arbejdet rykkede hjem. Læs civilingeniør ph.d. Camilla Krings tre gode råd til, hvordan lederen post corona skaber de bedste rammer til et fleksibelt arbejdsliv, hvor både fællesskab og individ tilgodeses.
20. december 2021 kl. 09:02
errorÆldre end 30 dage

Coronanedlukningen har været en rytmeforstyrrelse for alle – ikke mindst for dem, der hver morgen kastede sig ud i trafikken for at nå frem til arbejdspladsen lige præcis på samme tid som kollegerne. Den trafik stoppede brat en martsdag i 2020, og pludselig fik livet en helt anden rytme for rigtig mange mennesker.

I sin bog, Find din døgnrytme, adresser civilingeniør, ph.d. Camilla Kring, de mange muligheder, der står åbne netop nu oven på den historiske nedlukning af samfundet, hvor mange virksomheder, ledere og medarbejdere har høstet positive erfaringer med hjemmearbejde, der tilgodeser opgavens karakter, familiens behov og ikke mindst den døgnrytme, de trives bedst med, hvad enten de er a- eller b-mennesker:

»Rytmenforstyrrelsen er en anledning til at gentænke, hvordan vi organiserer arbejdspladsen, og giver det enkelte menneske et andet handlerum. Hvis man er b-menneske og ved, at den gode energi kommer kl. 14 om eftermiddagen, kan man planlægge efter det, og tage de mest komplekse opgaver dér, for så kan man kan nå tre gange så meget,« forklarer Camilla Kring, der er indehaver af firmaet Super Navigators, og i 2006 stiftede B-samfundet, som i dag har medlemmer i 50 lande.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.