Transformator Tema: Eksperter viser vej til fremtidens robotter

18. maj kl. 16:412
Der er plads til langt flere robotter rundt omkring i de danske virksomheder og mange andre steder, hvor der mangler arbejdskraft. Men skal robotterne ligne mennesker, gå på ben eller have kunstig intelligens? Det debatterer tre eksperter i ugens Transformator.
Remote video URL
Læs hele artiklen

Tech Management er Teknologiens Mediehus’ ledelsesmedie, der klæder dig på til stærk ledelse i den teknologiske transformation.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
21. maj kl. 12:34

Hej, det er virkelig interessant at høre direkte fra danske eksperter. Det giver et meget godt indtryk af, hvor skoen trykker. Jeg fik det indtryk, at der simpelthen ikke er penge nok til at drive den mere eksperimentale del af udviklingen. Men jeg fik også det indtryk, at man underlægger sig det tyske/europæiske marked, uden at det er så evidensbaseret, at fremtiden ligger her.

I USA ser det ud til, at man har løst de fire til fem største udfordringer, der skal til for at kunne begynde indsamling af data til træning af en humanoid robot. Man er landet på et elektrisk batteridrevet system, man har udviklet energieffektive aktuatorer, man har udviklet en kamerabaseret sensor suite, man er langt med robuste og pålidelige prototyper, og man har udviklet en computer, der lokalt kan styre det hele.

Hvor lang tid der går, før der er indsamlet data nok til at træne softwaren, og til egentlige produktionsklare maskiner kommer på markedet, er naturligvis usikkert.

Algoritmer der vil tillade maskiner at lære fra sine egne erfaringer, virker endnu et stykke ude i fremtiden. Mens det at forstå og reagere korrekt i forhold til mennesker ser ud til at være på vej i AI branchen.

Men den person i podcasten, der sagde 30 år, er nok længst væk fra virkeligheden. Funktionerne vil naturligvis blive udviklet over årene, men der er ingen tvivl om, at de første eksemplarer af humanoide robotter vil blive en del af hverdagsbilledet, inden årtiet er omme. Så man kan godt allerede nu komme igang med at indføre Asimovs robotlove.

1
18. maj kl. 12:57

God podcast. Jeg ser det fra undervisningsvinklen (på HTX) og vi ser en tydelig tendens til faldende elevtal på landsplan. Jeg underviser bl.a. i teknologi og hører f.eks: "Hvad skal vi med teknologifaget. Det giver jo ikke adgang til noget?". Der er en generel tendens til at de unge ikke gider noget som kan være svært.