Tip til bedre e-handel - og fire andre vigtige historier

Rostgaard
Redaktør for Tech Management Anders Rostgaard Birkmann tager dig på tur rundt i verden til de teknologiske frontløbere. Illustration: Lasse Gorm Jensen. Se større version
En forsinket selvkørende revolution, abonnementsbasrede elevatorer og en robot, der løser Rubiks terning. Dyk med ned i ugens fem vigtige, konkrete og anvendelige globale tech-nyheder.
Analyse20. oktober 2019 kl. 11:30
errorÆldre end 30 dage

Hvor er alle de selvkørende biler?

Min ugentlige tech-rundtur begynder med en lidt længere sag om kunstig intelligens. Der sker nemlig en masse lige nu, der viser noget om fænomenets begrænsninger.

I sidste uge spurgte magasinet The Economist: Hvor bliver den selvkørende revolution af? Spørgsmålet er ret godt.

I 2015 sagde Tesla-generalen Elon Musk, at hans biler ville være komplet selvkørende i 2017. General Motors sagde i 2018, at den ville lancere en flåde af biler uden rat i 2019. Det er ikke sket.

Selvkørende biler er på mange måder blevet symbolet på potentialet i kunstig intelligens. Derfor er mankoen på selvkørende biler i bybilledet også interessant i et større perspektiv.

Den vidner nemlig om de aktuelle grænser for teknologiens potentiale - i hvert fald lige nu.

Et af de store problemer med den kunstige intelligens, viser det sig, er evnen til at håndtere uventede hændelser.

På trods af tusindvis, endsige millioner af træningstimer vil en ekstraordinær hændelse som eksempelvis et fly, der lander på en vejbane (og det er sket) ikke kunne kaperes af den kunstige intelligens.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.