DOLLE-direktør, Francois Grimal, har de seneste mange år haft et stærkt fokus på automatisering og digitalisering af virksomheden. Det er den eneste måde, hvorpå virksomheden kan være smartere end konkurrenterne og samtidigt konkurrencedygtig.
DOLLE-direktør, Francois Grimal, har de seneste mange år haft et stærkt fokus på automatisering og digitalisering af virksomheden. Det er den eneste måde, hvorpå virksomheden kan være smartere end konkurrenterne og samtidigt konkurrencedygtig.

Foto : DOLLE A/S

Thy-virksomhed investerer heftigt i automatisering: ”Det er afgørende for at overleve i Danmark”

En topmoderne automatiseret produktion sørger for, at den danske trappeproducent Dolle kan fastholde produktionen i Thy. Et langsigtet fokus på tilbagebetalingstiden er helt afgørende, siger direktøren.   
Blæsten krummer træerne ind over landskabet i det nordvestlige Jylland, hvor himlen er enorm. Her tæt ved den smukke nationalpark Thy ligger Frøstrup. En lille by, hvis overlevelse i Danmarkshistorien er sikret med hjælp fra den standhaftige Thylejr, der siden 1970 har udfordret det etablerede samfunds stive strukturer.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Vil du også gerne være en teknologisk frontløber? Så er Tech Management noget for dig. Lær af de bedste cases, få state of the art-værktøjer og lad dig inspirere af de førende digitale tænkere.

Tech Management er mediet, der tager den teknologiske og digitale udvikling seriøst, skærer igennem hypen og ser på den konkrete anvendelse i virksomheder og organisationer.

Alt hos os handler om, HVORDAN nye teknologier kan nære innovation, skabe nye forretningsmodeller og munde ud i bæredygtig vækst. Kom med ombord og få adgang til en konstant opdateret samling af unik viden.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til [email protected]

Nævnte firmaer

DET FÅR DU

- Fortællingen om, hvordan DOLLE løbende optimerer sin produktion i Danmark for at fastholde arbejdspladser i den lille by Frøstrup.

- En forklaring på, hvorfor man ikke må stirre sig blind på tilbagebetalingstiden. 

FAKTA OM DOLLE
  • Siden 2012 har DOLLE investeret ca. 45 millioner kroner digitalisering og automatisering 
  • DOLLE er et tysk familieforetagende, der blev grundlagt i Bremen og startede en fabrik op i Danmark i 1982. 

  • For øjeblikket producerer virksomheden 250.000 loftstrapper om året og sælger dem til 40 lande. 

  • 94 procent af produktionen går til eksport og ud af den samlede omsætning udgør loftstrapper 46 procent.

  • Virksomheden havde i 2018 298 ansatte på de tre lokationer. Af dem arbejder ca. 90 på fabrikken i Frøstrup.

  • Sidste år præsterede virksomheden et resultat af den primære drift på 4,9 millioner kroner.

Latest news