Tech Management: Din strategiske vejviser i den teknologiske omstilling

27. maj 2019 kl. 14:00
Netværk
Illustration: Nanna Skytte.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er naturligvis en dristig påstand. Ikke desto mindre vil vi vove det ene øje og argumentere for, at dette spritnye medie, som du møder her, bliver et af de vigtigste i dette årti.

Så store ord kræver naturligvis en forklaring.

I dag skal man ikke lade øjet glide over særlig mange avisoverskrifter eller artikler på nettet, før man efterlades med det indtryk, at ny teknologi kommer til at revolutionere vores verden og vores virksomheder.

Illustration: Lasse Gorm Jensen.

Budskabet kommer fra alle, lige fra tunge institutioner som World Economic Forum over førende universiteter til vældet af konsulenthuse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De har utvivlsomt ret. Det er vi af alle klar over her i Teknologiens Mediehus.

Der er naturligvis mange forskellige vurderinger af, præcis hvor stor betydning de nye teknologier vil få. Visse konsulenter presser også lige lovlig hårdt på for at sælge selv umodne teknologier. Men det er og bliver et ubestrideligt faktum, at ny teknologi og dét, der i vidtløftige vendinger kaldes den fjerde industrielle revolution, dramatisk vil ændre forretningsmodeller og markeder.

Det har teknologi altid gjort. Men lige nu med større hast end nogensinde.

Alt for få høster potentialet

Derfor er det også trist igen og igen at konstatere, at flertallet af danske virksomheder ikke har greb om de mange nye teknologiske muligheder. Tag bare teknologierne bag kunstig intelligens, som spås at blive en af de helt store game changere. Kun 6 procent af de små og mellemstore virksomheder er ifølge en rapport fra Teknologisk Institut fra 2018 i gang med teknologien, og kun 20 procent mener, at det bliver relevant inden for fem år (læs side 6).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingeniørens nye medie Tech Management er sat i verden med en mission om at klæde dansk erhvervsliv bedre på. I rigtig mange små og mellemstore virksomheder – og det er dem, der er flest af i Danmark – er der ikke en stor it-afdeling, der kan klare brobygningen mellem nye teknologier og forretningens daglige drift. Her vil Tech Management være vejviseren.

Vi vil se på nye teknologier med strategiske og forretningsmæssige briller. Vi vil ikke bare beskrive, hvad de nye teknologier kan, men også hvordan de faktisk kan få en forretningsmæssig effekt. Vi er af den klare opfattelse, at succesen i lige så høj grad handler om alt det, der ikke er teknologi, nemlig ledelse, organisation, innovation og medarbejdere.

Dagligt input fra Tech Management

Fra den 13. august vil vi dagligt udkomme på nettet og fire gange om året med et trykt magasin, hvor vi samler de vigtigste tendenser og giver dig faglig inspiration og et indblik i, hvordan andre virksomheder benytter de nye teknologier. indtil da vil vi arbejde i en form for softlaunch. Allerede fra den 18. juni og sommeren over vil vi dog varme op til vores egentlige launch ved at udgive et ugentligt nyhedsbrev, hvor vi deler ud af vores alt det indhold, vi allerede har produceret, ligesom vi vil dele ud af den inspiration, vi samler op fra udenlandske medier med samme fokus som vores. 

Vi vover som nævnt det ene øje og siger, at dette medie bliver et af de vigtigste inden for vores sfære. Men vi vover ikke begge øjne og siger, at vi ved alt. Derfor er vi mere end åbne for input for, hvilke temaer der er vigtigst at gribe fat i. Hvor er rollemodellerne? Hvem er eksperterne? Hvilke emner må vi ikke overse? 

Tøv endelig ikke med at kontakte os.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning