Stramme udlændingeregler: It-specialist i Danmark overvejer at flytte til Canada

Plus30. oktober 2022 kl. 08:008
Stramme udlændingeregler: It-specialist i Danmark overvejer at flytte til Canada
BI-specialist Darui Li forbereder sig lige nu på en eventuel fremtid i Canada, hvor de har et »skilled worker-programme.« Illustration: Bigstock.
Vil Darui Li bo sammen med sin kinesiske ægtefælle må de bosætte sig uden for Danmark eller vente til ultimo 2023, hvor parret kan opfylde de danske integrationskrav.
Artiklen er ældre end 30 dage

Cirka tre-fire gange om måneden bliver 31-årige Darui Li kontaktet af headhuntere med attraktive jobtilbud i både Danmark og i udlandet.

Som Business Intelligence-specialist er han en af de eftertragtede it-profiler, virksomhederne hungrer efter.

Men han er også en af de specialister, Danmark risikerer at miste, på grund af de danske udlændingeregler.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du få en forlænget prøveperiode med et erhvervsabonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
8 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
8
31. oktober 2022 kl. 13:20
Re: Hvis man kunne udfærdige

Men da man gerne vil begrænse en bestemt gruppe af problematiske migranter, er man nødt til at udfærdige reglerne så tilpas generelt, at man ikke får EU/konvensioner/FN på nakken - og det går desværre ultilsigtet ud over mennesker som Darui Li.

Spildt ulejlighed - Erfaringen viser desværre, at de 'problematiske' alligevel kommer ind på en eller anden måde, mens de ikke-do altid bliver ramt.

Sørg i stedet for at få gavn af dem der kommer og undlad at genere familierne.

7
30. oktober 2022 kl. 23:57
Re: Et hovedproblem, som blokerer

Et hovedproblem, som blokerer for en brugbar udlændingepolitik, er vel de håbefulde folketingspolitikere, som med pinlig succes høster deres stemmer på små angste menneskers uvilje mod alle andre end deres egne

Danskernes velvilje overfor de ukrainske flygtninge, viser nu nok ret så tydeligt, at det ikke er "alle andre end deres egne" der er pointen bag en hård udlændingepolitik.

6
30. oktober 2022 kl. 12:41
Et hovedproblem, som blokerer

Et hovedproblem, som blokerer for en brugbar udlændingepolitik, er vel de håbefulde folketingspolitikere, som med pinlig succes høster deres stemmer på små angste menneskers uvilje mod alle andre end deres egne.

Og så er der de partier, som opdager fidusen, og skal vise, at de er endnu dygtigere til at spille på angsten og uviljen.

Gad vidst, hvem jeg dog lige hentyder til hér?

Resultatet ser vi så nu, hvor de - uden rigtig at fatte det selv - skyder sig det ene store hul efter det andet i fødderne, og sier guldet fra - for blot at smide det ud (af landet).

Men selvfølgelig er stemmer, hvor de så end kommer fra, taburetter, lukrativ pension og højtravende byggeprojekter betydeligt vigtigere og mere attraktivt for en væsentlig del - måske majoriteten - af vore folketingspolitikere, end landets ve og vel - og udvikling.

Det bliver sikkert et godt valg for Jer - men næppe for Danmark.

5
30. oktober 2022 kl. 11:52
Hvis man kunne udfærdige

Hvis man kunne udfærdige reglerne efter den egentlige hensigt, ville mennesker som Darui Li med garanti ingen problemer have. De fleste danskere og danske politikere, anser folk som ham som et meget stort aktiv for landet.

Men da man gerne vil begrænse en bestemt gruppe af problematiske migranter, er man nødt til at udfærdige reglerne så tilpas generelt, at man ikke får EU/konvensioner/FN på nakken - og det går desværre ultilsigtet ud over mennesker som Darui Li.

4
30. oktober 2022 kl. 09:38
Stavefejl.

Stramme udlændingeregler, er ikke hvordan man staver fremmedhad og racisme.

Det der undre mig mest er dog hvem det er der sider i ministerier og myndigheder og leder efter mennesker som de kan afvise. Hvem tager jobs i fangelejrene for uskyldige brune mennesker? Hvad for en type politibetjente vil lægge disse mennesker i håndjern og flyve dem ud af landet?

2
30. oktober 2022 kl. 09:28
Danmark har i mange år haft

Danmark har i mange år haft et forkvaklet forhold til udlændinge! Hvorfor skal “herboende” for eksempel have arbejdet i landet mindst 5 år? Er en ansøger med uddanelse bedre end en uden? Osv. osv. Danmark og mange danskere har efterhånden fuldstændig mistet forståelsen for hvad der er gode kvaliteter i andre mennesker, og skæver efterhånden kun til overfladiske og nærmest ligegyldige forhold såsom de ovennævnte kriterier. Det er sørgelig, at se hvor meget danmark er gået tilbage rent menneskelig over de sidste tyve år!

1
30. oktober 2022 kl. 09:15
Visa

Istedet for opholdstilladelse kunne man også give folk et familie visa , det gør man f.eks. i Thailand, hvor det er let at få for 1 år af gangen. Hvis du senere får et jobtilbud, kan du bruge det til at få en arbejdstilladelse, og så få et visa baseret på arbejdstilladelsen. At blive Thai Borger er derimod meget svært, de har bl.a. en kvote for hvor mange nye borgere de vil tage hvert år.